Thursday, May 31, 2012

ALL IS WELL

 


Dek kerana 'All Is Well' @ 3 Idiots....

photo credit
Hari ni rasa sangat-sangat lemau.....kerja pun tak ada sangat....

dah tahu mengantuk..kenapa tengok juga...kan dah pernah tengok..??

cerita ni best.....bagi yang belum pernah tengok...cerita ni banyak beri pengajaran pada kita tau...terutama pada students dan juga parents...

photo credit
Untuk Students
Kita kena faham apa yang kita belajar...bukan hanya sekadar menghafal......bab ni I selalu gak buat dulu..huhu...

Untuk Parents
Kerjaya bukan la sesuatu yang boleh diwarisi oleh setiap anak.... tak semestinya kita doktor, anak pun mesti jadi doktor....
kena peka minat anak ke arah mana.....kalau di paksa....si anak pastinya akan tertekan..

photo credit
banyak lagi pengajaran dan nasihat yang lain ada dalam cerita ni..kalau free tu boleh la cari cerita ni... (^_^)

oh..mata sila bertahan sampai ke pukul 1 eh.....huhuhu




14 comments:

Kakzakie said...

Kakak dengar anak-anak kakak terkekek-kekek adik beradik tengok cerita ini. Tapi kakak tak ikut sama sebab nak tidur...

Mr Swat said...

citer ni memang best pown...n kene amik pengajaran dalam citer nih .....

Aliesha Kirana said...

hahaah! ni mmg fav citer AK. bukan citer stereotaip hindustan. sgt-sgt memberi inspirasi. kan nabilah? hehe.

dan 1 lg pengajaran, persahabatan yg indah bila diharungi dlm senang dan susah. auwww!

sedih gila part kwn dia terjun nk bunuh dr sbb diberi pilihan cmtu.

lawak nama aamir khan dlm ni. rancho, tp nama btol Phunsukh Wangdu. hahaha. AK tak tgk smlm, tp mmg masih boleh ingt citer ni sebijik2 sbb suka gila. ahahaha

pipoq said...

melayan jugak la citer ni mlm td sebab baby tak nak tido, kakak dia pun sbb dh ttdo awal then bangun jam 10 trus tak nak tido awal pulak..

munna said...

entah berapa kali kak munna ulang tayang cerita ni.... kelakar sangat cerita ni...

JunAina said...

Akak pernag tegok cerita ni...layanz...

Kadang2 dalam leka layan tv kita lupa mengutip pengajaran yang ada.

lieynanilaz said...

betul...cerita ini memang banyak pengajaran..

Leeya Hezlin said...

Suka tengok cerita ni..
Dah berapa kali tengok..
Banyak pengajaran especially bab persahabatan.. :)

gadisBunga said...

saya tgk byk kali dan semalam pun saya tgk lagi, dari mula sampai habis credit nama naik.

mmg terbaiklah citer nih!

Rinna said...

Tak tertengok plak semalam.. best yer.. Layan citer kat mustika semalam..

mMoOnN aAlLeEaA said...

cerita ni memang best. lea siap beli vcdnya. dvd takdelah pulak.ulang kali nengok pun leh gelak...

Juliet_iRa~" said...

hehe..ira tgk lebih dr sekali..;p..

mmg best..sgt beri pengajaran...smpai kita pn xterfikir kot kencing kat sudu leh wat renjatan elektrik kalau smbg..ahha..

kelakar2..hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon tgk 3 idiot's ni haritu sbb ada amir khan heheh tp sayang terlelap masa iklan sedar-sedar dah habiss

tp mmg betul cerita ni bagus sgt

asliner said...

dah tengok gk..
btol2..
ade pengajaran di sebalik cerita..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...