Monday, May 14, 2012

SELAMAT HARI IBU


Okey faham akan spekulasi yang timbul tentang Hari Ibu ni....

for me...tak ada salahnya nak sambut...bukan kita amalkan upacara keagamaan sama sepertimana orang kristian lakukan...

kalau rasa berat gunakan perkataan bahasa Inggeris tu....tukar lah kepada bahasa ibunda kita..
Bahasa Melayu....

SELAMAT HARI IBU....... (^_^)  

photo credit
 yupp..adakalanya berat juga nak ucapkan kata2 tu....heeee....(^_^)

comel..!!!!

ni my mom yang request....nak makan nasi goreng ikan masin....

ikan masin ada la dalam timbunan nasi tu..huhu..

oh maaf lah di atas kecomotan pinggan yang berisi timun kicap tu....dah makan baru sibuk2 nak ambil gambar.... :)

apa pun.....Selamat Hari Ibu untuk my mom...dan semua rakan-rakan blogger yang dah bergelar Ibu...hampir 70% rakan blogger I terdiri dari para Ibu..betul tak..?

p/s: insya'Allah.....esok I share gambar wedding cousin I yang berlangsung pada hari Sabtu yang lepas yupp.... alhamdulillah..mereka dah bersatu...

10 comments:

gadisBunga said...

sebenarnya kita pun baru tau kan pasal asal usul sambutan hari ibu, kite perlu waktu utk ubah mindset. :)

Cik FaRiZaM said...

saya pon sependapat dengan awk :D

sizuka[Izzati] said...

comel sangat gambar mak kucing dgn anak kucing tu hihi

pipoq said...

kita bukan nak menghalalkan cara tapi tak jadi masalah pun kalau nak meraikan ibu kita sendiri..bukan sebab kita nak meraikan sambutan yang berunsur keagamaan lain pun..

sama la macam sambutan tahun baru tu..tak de pulak orang nak kecoh2 tanya hukum ape semua..

ape pun selamat hari ibu buat semua rakan rakan..

Kakzakie said...

Nasi goreng sempena Hari Ibu ok juga tu... anak kakak belum pandai masak lagi kena tunggu mereka besar sikit.

Cik Ecah said...

pandainya dia masak...:)

pes time dengo timun kicap tu..hehe

Aliesha Kirana said...

smlm bukan saja hari ibu, tapi juga hari lahir makAK. so AK mmg smbut hr ibu sbb itu hari lahir mak AK. weeeeee!

sissyira said...

salam..

semoga ibu anda akan terus sihat dan bahagia..

munna said...

wah sedap nampaknya nasi goreng ikan masin tu....selamat hari ibu juga buat semua

hanginsepoi2 said...

sedap tu..tertelan air liur jap.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...