Monday, May 07, 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU A&R - PART 2


Meh...I nak share gambar-gambar orang kahwin....

Tak banyak mana pun gambar dalam camera... Si DD Didot tak rajin nak snap2.... so I ambil sikit dari FB sepupu yang dah upload... 

Tengahari sebelum majlis.. I dah sampai dah kat rumah Mak Teh (Ibu Pengantin), sebelah malam tu tolong apa yang patut di rumah...mahupun di dewan..

photo credit
Alhamdulillah...mereka dah bersatu..
time ni...family I takde.... kenapa??

SESAT..!!!

dari rumah Mak Teh nak ke dewan..kami sesat jalan...nak ke Setia Alam..tapi terlajak sampai kat mana entah...time tu tahap stress sampai kepala dah..... haru......

nasib baik abang sepupu datang..menyelamatkan kami dari terus tersesat...hahaha.....

photo credit
yang lelaki segak berbaju hijau itu la bapa pengantin (Pak Teh)
nampak tak wanita berbaju hijau sebelah pengantin perempuan? itu la Mak Teh

photo credit
barisan kendarat...hahahaa...
tidak la....semua family sebelah perempuan pakai baju sedondon.....
ni pun tak semua ada dalam gambar ni..

actually....pihak lelaki dan perempuan kongsi majlis yang sama....buat serentak la...
ada pihak lelaki dan juga perempuan..

kat dewan ni pun ada 2 pintu masuk...so sebelah perempuan..sebelah lagi lelaki...

hmmm....I macam suka lak konsep macam ni...share.....sekali jalan.....tak payah buat dua kali majlis..huhu..
kalau kahwin dengan orang dekat...boleh la buat macam ni...kalau satu dari utara..satu dari selatan...mana boleh..yer tak..?

gabungan hijau dan biru..

gambar atas... My mom dan Si DD
gambar bawah...tempat makan....tak bersanding...makan beradap je...
gambar ke tiga..... nenek I ( Tok Ne) & Mak Long
gambar menegak tu.... Mak Teh... (^_^)

tugas I dengan yang lain..bagi door gift pada tetamu yang nak pulang...

cheese tart tuk tetamu dewasa... cotton candy tuk tetamu kecil

ada candy buffet tau...see...ada apam dot-dot...candy...ada juga chocolate fountain.. 

candid..candid....

pengantin....ni semua Si DD yang snap....

akhirnya...selesai sudah majlis dengan jayanya.....
esoknya ada majlis Aqiqah pula di rumah Mak Long...

nanti I korek-korek gambar dulu yupp..lepas tu baru boleh share... :)

photo credit
 untuk Aisyah & Rahim....moga berkekalan hingga ke syurga...Aminn....

p/s: jika hari jumaat yang lepas panas terik...malam tadi hujan turun beserta ribut...on the way pergi kerja...banyak pokok yang patah.... cuaca makin tak menentu sekarang ni kan...hmm....

11 comments:

sizuka[Izzati] said...

wahhhhh ada candy buffet~!mesti seronok bebudak dpt cotton candy heeee.

seronoknya kahwin.nabilah bila lagi?:P

Cik FaRiZaM said...

slmt pengantin baru. moga bebahgia ke akhir hayat :D

Kakzakie said...

Kakak pun suka cara mereka buat serentak - tak membazir cuti pun ye juga kan... saudara-mara dtg sekali je...

EN ILHAM said...

bestlah buat serentak. sangat jimat dan tak menyusahkan.saya suke macam tu. sdare nak datang pun senang..apepun sy doakan post seterusnya ade gambar akak sendiri sebagai pengantin..hehe..amin

Rinna said...

Selamat Pengantin Baru Buat Pengantin.. Moga kekal hingga ke akhir hayat.. Amin

Aliesha Kirana said...

wah! sukanya part candy buffet tu. kih3. kalau ada, AK serbu dl. hik hik. aah, skrg musim cmtu kot. kwn AK pun wat mjlis skli harung 2. hehe. senang kot. tehee.

MiMiEy :) said...

selamat pengantin baru buat pegantin :D

Papa Mifz said...

semoga mereka kekal bahagia sampai ke anak cucu....amin...:)

mie said...

majlis sekali harung je..
mudah dan menjimatkan..
hehehehe

YOUsoF said...

Siap ada team kendarat lagi.. hehe


Bagusnnya buat sekali majlis je, bersederhana itu yang terbaik kan..

Semoga pasangan mempelai behagia ke anak cucu cicit insyaAllah..

Apam dot² tu comel, mesti enak di mulut.. ;D

Afzainizam said...

Selamat jua di ijab kabulkan....

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair seat kereta berlubang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...