Monday, June 11, 2012

BAWA BEKAL KE PEJABAT



Happy Monday fwens...!!!

I baru lepas breakfast...rasanya merangkap waktu lunch sekali ni..huhu

agak busy pagi ni...tu yang baru sempat nak makan..baru nak update...



ni yang I makan tadi.... nasi goreng..my mom yang masak...

biasanya 'weekdays' punya breakfast tak heavy macam ni..cukup dengan roti dan susu je..
tu yang my dad request..

ikut mood my mom..kalau my mom terasa nak makan nasi goreng..dia goreng la..so..anak dia numpang sekali..ngeeeee...kalau xde..xde la...(^_^)



bawa bekal pandai...tapi nak bawa balik...asik lupa je....sudahnya bersusun bekas-bekas kosong kat pantry..huhu..

separuh dari ni dah selamat di bawa balik...yang ni je la yang tinggal....

Ini pun I masukkan dalam drawer...so tidak la bersepah kan..?

kalau my mom baca entri ni..sure dia bising..hahahaha.... ;P

psst.... you all breakfast apa hari ni...?

15 comments:

Leeya Hezlin said...

Memang nabilah selalu bawa bekal la eh?
Wah..banyak betul bekas..hehe

Onitsuka_hana said...

hana teringin nak bawa bekal bleh jimat tapi bawa bekal pun mesti nak beli gak makana sampingan.huhu bek xpayah bawa bekal

e F a said...

best ada org tolong masak utk breakfast, efa salu makan buah epal n roti je untuk breakfast. hehehe

JunAina said...

heavy bf escape lunch...petang nanti grkkkk lapooo...

Aliesha Kirana said...

haha! AK bekfes 2 keping biskut kering jer. sobs. tp lunch dh bawak bekal nasi dr rumah. heehe. sjk malas keluar lunch ni, bawak bekal je la kejenya AK hari2. hehe

gadisBunga said...

scene bekas bersusun tuh...sama sungguh dgn kat opis ni. hehehe~

Kakzakie said...

Dah macam kakak je. Kadang tu bukan apa terlupa-terlupa-terlupa itu yg jadi bersusun di pantry...

Cik Ecah said...

kte breakfast nasi putih lauk sambal telo...
bgn awal masak sekali utk suami..kte pun bwk le bekal hahhaa....


oh sudah menjadi adat kalau bwk bekal lupa nak bwk balik ke rumah...kte bujang2 dulu selalu mcm gitu...
sbb tu mak selalu bungkus guna polistren jer ;)

pena rozie said...

ari ni mee goreng ajer. Bawak bekal jgk....

lieynanilaz said...

alahai...saya kalau bawak bekal(boleh dikira dengan jari) tapi tuppaware sudah bertingkat kat pantry..haha.

Rinna said...

Hahahaha kat ofis nie pun byk bekas2 plastik gitu.. hasil belian dari kafe ² yang tak bekalkan polistrine.. simpan je laa dlm drawer atau kabinat kat ofis nie.. lum angkut lagi bawak balik.. :)

pipoq said...

hari ni tak sempat nak breakfast..lepas subuh layan tido jap..bila sedar hari dah tinggi..hehehe

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam..akk memang hr2 bawak bekal tapi selalu igtlah nak bawa balik pasal lepas mkn terus je sumbat dlm beg...hr ni pun bekal nasi goreng macam kamu:)

Papa Mifz said...

bawak bekal jimat la sikit perbelajaan kan...

asliner said...

bnyknye ikan bilis..huhu

p/s: ala kak, kalau malas nak bawak balik umah..kitar je.. makcik2 cleaner leh tolong jualkan..at the same time kite tolong mereka kumpulkan baran2 terbuang n mereka jual, mereka dapat duit..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...