Monday, June 18, 2012

ROTI PARATHA


Waktu mengupdate ditukar..bawa ke petang...dah tak boleh nak buat macam selalu..huhu..

Hari ni nak cerita pasal Roti Paratha..pernah dengar...pernah makan...?

kat kedai-kedai mamak...I tak sure ada jual or tak..

tapi kalau kat supermarket ada la....di bahagian makanan sejuk beku.....

adik beradik roti canai juga..tapi lebih berkhasiat..
lebih nipis..macam capati...

capati rasa masam-masam sikit kan..ni tak..rasa lemak-lemak gitu..
kalau goreng....tak perlu guna minyak....

tapi kalau I goreng...I letak butter sikit....lagi sedap..hehe.... 


lawannya....?
tidak kuasa la I nak buat kuah kari or kuah dhal bagai....
buat sambal cukup...

yang ni...first time I try buat sambal sardin cili api meletopsss....
 memang meletop pun...sebab pedas...berair-air hidung...

tapi yang pedas itu la yang best....kan..??? (^_^)

ala..sama je cara macam nak buat sambal..bezanya cuma gantikan cili kering tu dengan cili padi..
lebihkan sedikit gula dan hirisan bawang ya...tuk kurangkan sikit rasa pedas..

tadaaa....ni menu makan malam semalam la...huhu...

macam ni la family I...bila malam....makan yang simple-simple macam ni je... sebab dah puas makan nasi/heavy di siang harinya... (^_^)

11 comments:

lieynanilaz said...

roti paratha sesuai utk diet..

oya said...

dh lama x pekene roti paratha ni..

Papa Mifz said...

papa mifz tak pernah mkn lagi roti tuh..huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

a'ah betul tu..akak pon jarang mkn nasik malam melainkan kalau siang mmg x makan br amik nasik

Cik Siti Hajar said...

terliurrr laaa....

redza said...

sambal tu yg sedap

pipoq said...

selalu kalo nak beli yg frozen ready made ni kalo tak pratha camni, mesti nak cari roti arab tu..

Kakzakie said...

Tak sama dgn roti canai ye? Kalau dah forzen macm ini senang - nak makan tinggal goreng.

Aliesha Kirana said...

mcm sedap laaaaa nabilah! aduhhh boleh rasa mcm sardin tu pedas gila. menceceh air liur AK. hahaa

gadisBunga said...

kalau makan panas2 dgn sardin....silap2 abis 2-3 keping!

Rinna said...

Sedap tuh..roti prata cicah sambal sardin.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...