Monday, July 09, 2012

DUGAAN





Ya..pagi-pagi lagi dah di uji... pagi-pagi lagi dah rasa tension dengan masalah pekerja...

Budak-budak di site..buat hal lagi...datang lambat, tak tau dah nak buat apa...dah dikaunseling..dah diberi amaran...hari ini ok...esok buat semula...seolah-olah mencabar...

Lagi parah...boss sendiri yang turun site pagi ni.....memang dia mengamuk la bila dapat tahu pekerja buat hal lagi...dia nak buang je..dah la pekerja tak cukup...I tak tau nak kata apa dah..sebab selama ni I dok pertahankan budak-budak tu...takkan la sampai nak kena buang..?



Mr Boss dah bising-bising minta cari pekerja baru....itu bukan sesuatu yang mudah...tak ramai yang tahan dengan kerja ni..tak sampai seminggu cabut....nak cari pekerja lagi...

I dah buat sedaya boleh...turun naik kat Jabatan Tenaga Kerja pun dah juga...selalu kot I pergi kat situ cari pekerja...menyampah sebenarnya nak mengadap staff JTK yang jaga front desk tu...muka ketat je..macam kita nak minta sedekah je pada dia..



Hari ni dah selesai...esok..? rasa macam boring je nak ngadap benda ni hari-hari..... tapi..mahu tak mahu..kena hadap juga...mana ada benda senang dalam dunia ni kan...? (^_^)

Cari kerja baru....? hmmm...buat masa ni..I sayangkan company ni....walaupun selalu je bermasalah itu dan ini....banyak sangat ilmu, pengalaman yang orang lain takkan dapat macam mana yang I dapat di sini...itu sangat berharga... biasa lah kan..setiap tempat ada kelebihan dan kekurangannya...

Mengharapkan yang terbaik untuk masa yang akan datang...Insya'Allah..

p/s: maaf la tak ada yang menarik...cuma luahan hati.

9 comments:

Kakzakie said...

Itulah masalah mencari pekerja sekarang. Bertambah lagi bila mereka tahu kita susah nak cari pekerja lagilah besar kepala mereka.

Dah cakap lembut gigi dari lidah mohon kerjasama tapi sifat manusia hari ini macam dah ok.. esok buat lagi...

Selagi boleh sabar.. kita sabarlah dik.

YanaMIB said...

dorg ni ms interview mesti bkn men ckp sanggup keje, sanggup blaja sumenye sanggup..bila dh masuk keje ampeh je..asal bg keje mesti salah..dh la amek ms lama nk siapkn keje yg dibg tu..pehtu boleh pertikaikn lagi, "nk guna cepat ke??" hadoii org dh bg keje tu siapkn je la cpt2..kang mrh kang majuk..budak muda..1st time keje..patot hormat la sket senior..xmtk dipuji dipuja pn..cukup sekadar hormat dan kerja sungguh2 =.=

*tiba² terngadu jugak kt cni..kekeke*

Papa Mifz said...

budak2 zaman sekarang byk yg kerja main2...!!

JunAina said...

Susahnya nak menjaga staff nih, kalau diberi muka di pijak kepala. kalau bertegas kata pulak tak ada hati perut.

pipoq said...

pekerja tu orang kita ke warga asing ?

tu la masalahnya kalo pekerja tu orang kita..bila dibagi kerja, tak nak bersungguh..
bila dibagi kat warga asing, katanya pilih bulu..

susah jugak bila tak reti nak bersyukur ni walaupun kerja yang ada tu tak la sehebat mana..kalau nak dibandingkan dengan orang orang yang susah hati takde kerja..

Anonymous said...

sabar ajelah. kt mana2 tmpt krja pun ade prob cmni nabilah, esp ngan pekerja lelaki. hahaah. yg pompuan ok je, sume ontime. yg laki masuk lmbt, pastu boleh kluar mkan. bos lak diamkan aje. menyampah AK. haha. unfair btol!

AK pulak rase cm nak berhijrah la, dh lama tahan kt sini. haih!

-AK-

Afasz said...

bykkan bersabar ye.

Leeya Hezlin said...

hmm sekarang ni memang susah nak cari pekerja..
bersabarlah nabilah..
insyaALLAH nanti akan ok..

happy working yaa.. :)

Afzainizam said...

EEEMMM biasanya masalh pekerja ni macam tak leh buat apa.... kalau berlembut orang pijak boss... kalau keras sikit tindakan orang tak asuka boss tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair bumper kemek kedalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...