Monday, July 30, 2012

SAHUR 10 RAMADAN 1433H





menu sahur tadi...

ayam black paper + bayam goreng + sambal sardin (lupa nak snap)

meh I share sikit resepi ayam black paper ni..simple je..

Bahan-bahan :

Ayam
Bawang putih& merah - diblender
halia - ditumbuk lumat
lada hitam - ditumbuk juga
garam
gula

bersihkan ayam...semua bahan di campurkan...
marinate seketika

panaskan minyak..lepas tu leburkan semua..
tambahkan sedikit air...biarkan ayam itu masak....
lastly....taburkan kicap & hirisan bawang

nak letak cili api pun boleh..bagi pedas sikit... (^_^)

balik-balikkan....siap..!!

sebelum tidur...I dah siapkan ayam ni....so time nak masak..lebur kan je...lagi lama kita marinate.. lagi sedap rasa ayam tu... (^_^)

pada yang takde idea nak masak apa tuk berbuka atau pun sahur..boleh try ayam black paper ni..

Selamat Menjalani Ibadah Puasa kawan-kawan......


p/s: masih lagi berdepan dengan masalah di tempat cari makan ni..haih.... pening kepala..moga Allah permudahkan segala urusan kita pada hari ini dan pada hari-hari yang mendatang...Amin.

8 comments:

Ati Masrif said...

salam nabilah,

rajin masak berat time sahur ye
nampak meranik dan pasti sedap!

Leeya Hezlin said...

rajinnya nabilah masak..
thanx kongsi resepi..
boleh cuba nanti.. :)

Aliesha Kirana said...

rajin benau cik nabilah masak. heheeh. smoga sahur jd lebih berkat dgn air tgn anak dara. heehehehe.

Kakzakie said...

Nampak gaya ramadhan ini berganda-ganda pahala sebab sentiasa jadi tukang masak kat rumah kan:)

Tahniah dari kakak. Menggoda ayam tu:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rajin masak lauk masa sahur..akak sahur makan simple je sbb buka dah memacam makan..dietla konon hehe

Papa Mifz said...

nampak sedap...rajin yer masak sahur2...bagus2...:)

bofoyengfeng said...

pergh!

pipoq said...

ujian bulan ramadan tu..

isteri sy kurang sikit makan black pepper ni..so kalo nak buat masak camni boleh sebulan sekali je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...