Thursday, August 02, 2012

BAZAR DAN BAZIR



photo credit

peringatan untuk kita semua yupp...

photo credit
tahun ni...tak rajin sangat ke bazar....sebab tak tahu nak beli apa...percaya tak...?
jadi stress la pulak nak fikir beli apa...huhu...

jenuh pusing dua tiga kali bazar tu...

ada tak ada pun..cuma beli kuih sikit dan juga air..

so berbuka makan apa..?
kalau hari2 kerja macam ni...my mom akan masak...masak pun simple2 je..yang simple tu juga la yang sedap..tul tak...?

hari cuti... I take turn la pulak....nak kata penat sangat tu tak la....Adin & DD ada bantu apa yang patut..my mom pun bantu juga... (^_^)

photo credit
apa pun yang kita buat...beringat la selalu yupp......besederhana...elakkan daripada berlakunya pembaziran...

walaupun kita masak sendiri pun, boleh je berlaku pembaziran...betul..? agak-agak la yupp...biar terkurang jangan terlebih... (^_^)

persanan untuk diri sendiri juga ni..hehehe...

7 comments:

fara said...

Frh pon dh kureng bli kat bazar.
Frust sbb asek dpt nasik yg xsedap :(

Kakzakie said...

Kalau kakak masak sendiri pasti akan ada lebihan tapi kalau membeli memang habis sebab kakak beli mana yg kakak nak makan aje.

Sebab itu kakak setiap hari beli sorang sebungkus - makan terus habis.

Cik Siti Hajar said...

samalah.. tak pergi baza sangat.. kalau pergi memang tak tahu nak beli apa,,., kalau beli mesti membazir kan?

EN ILHAM said...

baru dua kali pegi bazar ramadan tahun ni. tu pun sebab weekend..hari lain bukak pose kat masjid je..hehe..orang bujang..rugi je masak..beli nanti jadi membazir plak sebab ikut nafsu je..hehe

Aliesha Kirana said...

AK pulak pecah rekod, tahun ni langsung AK xpegi bazar ramadhan lg. hahaah.

pipoq said...

pegi bazar ramadan cari kuih untuk berbuka je..

jarang berbuka makan nasik..

asliner said...

ala kak
kite rase kalau kite gi bzr..
kite tgk bende yang sama yang kite mkn time hari2 biase..
cume bes nye mungkin air katira lah kot..
nsib baik kite tak minum air2 sejuk dan air batu..
jimat duet..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...