Friday, September 07, 2012

PENGHUJUNG SELATAN TANAH BESAR ASIA


Wokeh...jom kita sambung cerita raya eh....

Hari raya ke tiga....on the way balik ke Melaka...kami singgah di Pontian dulu..
di Taman Negara Tanjung Piai.

Jauhnya la hai... tapi seronok..dapat tengok suasana kampung...sampai sesat bagai..
siap tanya orang kat mana..
akhirnya kami tiba juga didestinasi...

Pergi ke sini tak dirancang pun...entah kenapa tiba-tiba je my dad tergerak nak ke sini..so layankan je..
masuk hutan pakai baju kurung...hahaha....

entrance...
kena bayar tau..bukan masuk free..
Dewasa RM 5.00/person

photo credit
Misi kami adalah untuk pergi ke hujung sekali..
nak kata jauh tidak la...dalam 900meter.. tak sampai pun 1km..tul tak..?

so..kami yang berbaju kurung ber'sandal bagai ni memulakan perjalanan...
basah juga la ketiak....kalau yang pakai heels...sila la buka kasut anda..nanti kaki akan merana..macam my mom... ;P


nyaman je suasana kat sini..tenang....tak panas sangat... 

photo credit
bagi yang ada DSLR..pandai snap gambar lawa-lawa....di sini lah tempat anda.... 

panjat tengok burung jap.....masa naik steady je... masa turun..gayat ooo....huhu..

peminat bola sepak....anda kenal dengan kata-kata ini? (^_^)

my dad paling excited...banyak gambar dia je..huhu..

segala ketenangan yang kami rasakan mula berubah....bila mana kami berada dipenghujungnya..

angin....Ya Allah.....kalau kurang berat...boleh melayang..
Subahanallah.....indah betul ciptaan Allah SWT

you all tengok sendiri ombak..
masa ni agak takut juga tau....buatnya ombak besar....memang hanyut kami semua... angin tok sah cakap lah...sangat..sangat..sangat kuat..


cuba tengok ombak dan warna langit....
siapa yang pakai tudung bawal...hancus tudung...huhu...
yang pakai tudung awning..relax je...yang tak pakai tudung...habis la rambut you all... 

akhirnya..kami tiba di sini...di 
Penghujung Selatan Tanah Besar Asia


ada juga gambar kami 1 family....tapi biarlah untuk simpanan kami.. :)

dah puas bergambar...balik la...tapi tak la kena jalan sejauh tadi...dekat sikit....
balik je...serbu kedai kat entrance tu..beli 100plus & ice cream.. 

hilangkan haus.....sempat singgah ke tandas...dan kemudiannya balik Melaka...
masuk ke kereta....semua pengsan...tinggal la my dad drive sorang-sorang..hehe... 
so..kami dah sampai sini..you all dah sampai ke belum...? (^_^)

13 comments:

fara said...

waaaa berjalan sakan ye nabilah!
mcm best je kene angin laut tu! :)

redza said...

tahniah!! anda sekarang berada di penghujung selatan tanah besar asia

belum sampai lagila kat situ

youll never walk alone huhuhu

Kakzakie said...

Alahai Nabila masa tu kakak ada di rumah Pontian tau. Rumah kakak juga tak jauh dah dgn Tg Piai ni tak sampai 30 minit boleh sampai. Kampung kakak berdepan dgn Kukup Golf Resort tu. Mesti lalu situ kan. Tempat bapak kakak accident tu kat depan Poliklinik Penerok.

Tak ada rezeki nak jumpalah kita (macam terkilan pulak kakak).

Ati Masrif said...

bestnya tempat ini

kalau kak ati ke selatan lagimesti
nak singgah tempat ni...suka sgt!

anyss said...

Assalamualaikum,
Waaaaaaaaaaaa bestnya!
Tak la teruk redah semak samun macam kat Tanjung Tuan nak turun ke pantai tu...

Leeya Hezlin said...

belum sampai lagi ke sini..
ada rezeki boleh la pergi.. ^^

sis shuhada said...

bestnya g jenjalan.. nampaknya bnyk lg tempat kat Malaysia akak tak sampai ni.hihi

pipoq said...

belum pernah sampai lagi..nanti ada rezeki leh la bawak family jalan2 situ..

err..'you'll never walk alone' di tengah hutan paya..misteri jugak maksud dia tu..hahahaha..

aque said...

pontian.... dulu fara tinggal dekat sane tau..

n penah pergi juge dekat sini... pemandangan memang sangat cun...

sampai je kat hujung sane... mesti ade 3 msg masuk...

slmt dtg ke sempadan msia, singapore or indon... huhuhuhu

tak cube makan dekat sane... best juge..
^_____^

zEri sAfEerA said...

mestila x pernah. yg part ombak 2 mcm teruja tp risau jugak tuuu, huhu :D

dmx said...

waa..
nice2...
rasa tenang ngok ..ok smartview he3

Dilla Ady said...

wiwittt..jarang die enterprame yu ols..baru nampak die tau...camni kan bez slalu nampak empunya blog...

eh, mcm bez jek tempat ni..lum penah pegi lagi..

Aliesha Kirana said...

wah bestnyeeeee. tingin nak pegiii!! hohohho. aah dilla, baru nampak tuan punya blog, punye muka. keh3. jgn marah nabilah, usik2 manje. heheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...