Monday, September 24, 2012

PLANET PLANET CINTA


Hari ni nak share pasal novel yang I tengah baca...novel ni dah lama keluar di pasaran...tapi I baru nak baca...huhu..

Bila I dah start baca..tapi susah nak berhenti..maknanya best la cerita tu..tapi masih belum sempat nak habiskan...(^_^)

Lain dari yang lain..di mana penulis Maria Kajiwa bawa kita mengembara ke angkasa lepas..
boleh bayangkan tak ada tamadun manusia di planet-planet lain selain daripada Bumi ?

Bagaimana berbezanya persekitaran planet-planet yang lain....
Mengembara dari satu planet ke satu planet dengan spaceship..?
Membayangkan keadaan Bumi yang ketika itu serba moden..

Percintaan di antara bakal pemerintah Planet Jupiter Puteri Elara dan seorang Profesor dari Bumi Ananke..
biasa lah...kalau tak ada halangan..tak thrill la kan..?

Ibu nya seorang Ratu yang memerintah Jupiter dan dia pula akan mengambil alih tugas ibunya...
Puteri Elara tersepit antara cinta ataupun tanggungjawab yang diwarisi dari turun temurun...

Adakah dia akan mengorbankan cintanya untuk Jupiter ataupun memilih untuk tinggal di bumi bersama-sama Ananke...? (^_^)
Nak tahu..you all cari la novel ni yupp.. 

I tak beli pun..cuma pinjam dari library..
Library Awam di UTC Melaka sangat superb!

Internet (Wi-Fi) free...no password..
Buku-buku semua baru-baru....yang terkini dipasaran....

I memang rambang mata nak pilih buku mana yang boleh dipinjam..

seorang ahli..3 buah buku..
3 beradik...9 buah buku la kan..? (^_^) 
semua buku-buku ni best tau...larat tak larat je nak baca.. 

yg ni dah pulang...tu yg dapat pinjam novel Planet Planet Cinta pula..

Dulu kan.. I pernah berangan nak kerja kat perpustakaan...pernah juga mohon nak sambung belajar dalam bidang ni...masa sekolah dulu pun I pengawas perpustakaan tau..tapi tu la..tak dapat...dah ditakdirkan I terperuk kat tempat kerja ni..huhu.... ;P 

6 comments:

fara said...

samela kite nabilah.
fara pon pustakawan skola jugak.
dlu ade rase minat nk bukak kedai buku.
tp xkesampaian lg.
huhu

Dilla Ady said...

meh sini sep sikit! kite pun pustakawan tau dulu...skola pustakawan, kelas pun kite pustakawan...

tgk fb kak maria ni, die mmg penulis yg lain dari yg lain...

da lame tak gi library kluang..harap2 da canggih la hendaknye..

Aliesha Kirana said...

AK pun pustakawan dl! hahaha. mmg penah de cita2 nk jd pustakawan gak! sepp dgn nabilah dgn dilla skli! heheeh.

wah novel2 latest pun ade! novel AK ade x? keh3. mesti xde, novel AK xpemes. huuu.

Kak Maria Kajiwa otai bidang penulisan ni. huu. kenal dia kt FB.

Kakzakie said...

Penulis novel kreatif mereka-cipta. Idea dan gaya tu yg buat kita baca tak mahu berhenti.

Selamat membaca..

Rinna said...

Sama laa akak dulu pernah jadi pustakawan..:)

Bestnyaa leh pinjam buku.. tak yah beli.. :)

gadisBunga™ said...

kite bayangkan macam citer sailormoon pulak novel ni. ye ke? hihihi~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...