Thursday, October 04, 2012

BAWA BEKAL - RENTETAN DARI ENTRI SEMALAM



Masih ingat entri semalam...? ada tekaan yang betul...ada gak yang salah..hehe..
Actually... I yang masak semua tu..pagi-pgi-pagi lagi...eh..tidak la pagi sangat dah dekat kul 7 baru terkocoh-kocoh nak masuk dapur.. ;P

Keletang...keletung...kul 8 pagi dah siap dah...

Pagi-pagi dah masak..?

My mom masuk hospital lagi....masalah yang sama...kurang darah...dah lebih dari 3 bag darah dimasukkan dalam badan my mom... (-_-)"

Punca...?? bila period..darah keluar dengan banyak dan melebihi dari 15 hari..bila dah stop...next month...bila period..berlaku lagi perkara yang sama...hrummm...

kalau you all la kat tempat my mom...mesti period tu you akan anggap sebagai nightmare betul tak..?

Doctor dah check...tak tahu di mana masalahnya....jalan terakhir adalah dengan membuang rahim..
tapi hold dulu....ikhtiar cara tradisional dulu...tengok la macam mana... hope tak perlu la buang membuang ni...kesian my mom...

So...pagi-pagi kena masak tuk Si DD...balik sekolah nak makan...tak payah la bila tengahari...
I bekejar balik rumah belikan makanan and I tak payah la masak lagi pada sebelah petangnya..relax sikit yer tak..? ;)

Begitu la ceritanya...sekian, terima kasih...hehehehe... (^_^)V

p/s: doa kan my mom ye kawan-kawan...terima kasih... (^_^)
p/s/s : ada orang kata (orang kat kawasan rumah I) Si DD ni anak I...huuwaaaaa....jatuh saham I tau...ni adik I la... ;P

7 comments:

Afasz said...

moga mak awak tabah.. moga sihat cpat

Kella said...

semoga mak nabilah cepat sembuh.. semoga semuanya dipermudahkan..

musang said...

semoga mak nabilah cepat sembuh. insyaAllah

oya said...

kakak yg baik..smngt masak utk adik..
haha jatuh saham..tu la ngtkn betul lah ado anak..belum kawen lg kan??

Kakzakie said...

Oh... kakak silaplah ingat mak yg masak sebab tak tahu mak dlm wad sedih:(

Moga mak cepat sembuh. Kakak ipar kakak dulu ada masalah macam ini tapi kesudahannya memang kena buang - sekarang dah sihat cuma mudah kena demam sebab umur dah 50an.

Aliesha Kirana said...

Moga mak Nabilah cpt sembuh ye. xpe kita ikhtiar dan berserah pada Allah. moga diberikan ksembuhan.

alalala ciannye. DD tu dikatakan anak? cilikan aje mulut jiran tu. heheeh. xpelah nabilah, senyum aja laa.

munna said...

semoga mak nabila lekas semnuh ye.... ngeri juga baca part nak buang rahim tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...