Monday, October 01, 2012

MAKAN LAKSA JOHOR



Hari Sabtu yang lepas, I cuti...kami ke rumah mak long area Ulu Klang..ada buat kenduri doa selamat sikit sebab mak long & pak long akan pergi haji...dah berangkat dah pun ketika ini..

So mari la layan gambar-gambar di bawah....

menu utama kenduri ni adalah Laksa Johor..

Mak Cu..gambar yang 1st...tukang masak pada hari itu...huhu..

makan..makan...
Pak Long makan laksa puas-puas....kat Mekah nanti susah nak jumpa laksa johor..hehe.. :P

I tak minat la pulak laksa johor ni...I rasa sesudu dua je...
I makan yang lain-lain..ada popiah goreng...mee hoon goreng...kuih muih..rojak pecal..


 lastly....bila tetamu dah balik....kami sambut birthday anak Makcu..Ammar yang ke 16 tahun..
Makan dan makan lagi..sampai senget perut...hehehe.. ;P

dah senget-senget perut tu....kami pun bergerak la balik Melaka...dalam kul 10 malam macam tu baru sampai ke rumah..

hmm... I suka betul bab-bab family gathering ni...seronok! :)

untuk Mak Long & Pak Long..selamat menunaikan ibadah haji...moga perolehi haji yang mabrur..selamat pergi dan selamat pulang.... :)

p/s : eh...you all ada tak yang suka laksa johor...? orang johor mesti la suka kan..?:)

8 comments:

Kakzakie said...

Walau kakak org Johor tapi kakak lebih suka laksa kelantan (laksam) tapi laksa johor/penang pun kakak makan juga...

Buat maklong/paklong moga beroleh haji yg mabrur.

Afasz said...

sy suka dua2 laksa.. laksam suka, laksa johor pon suka. tp lebih kepada laksam kot. sbb mak ayah org sana.

musang said...

slmt menunaikn haji buat maklong & paklong

sy suka laksam & laksa penang...sedappp

Aliesha Kirana said...

Semoga maklong dan pklong nabilah peroleh haji mabrur. amin!

AK xpenah rasa laksa johor. T_T sedeyyyy

fatma syahidah said...

Sy suka segala jens mee,laksa,spageti,mehoon,kue tiow......berbanding ngan nasi....seminggu tak kkn ns pun takpe....

Papa Mifz said...

meriah nyer dengan laksa...nak sikit...huhu

Dilla Ady said...

ai org johor tpi ai tak brape suke laksa johor..

lebih suke laksa penang..kan da teringin nk makan laksa!!

Yousof said...

Saya orang Johor tapi saya lebih suka laksam.. Mapu dimakan hingga senge perut.. ;P

Semoga seluruh jemaah haji dapat laksanakan haji sebaiknya..

Pun suka family gathering ni, paling seronok kalau dapat jumpa masa majlis kahwin. Rapatkan balik persaudaraan kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...