Monday, October 29, 2012

RENDANG AYAM



Well..tuk menu raya haji tahun ni....macam hari raya aidilfitri gak..
ada sambal kacang & rendang..tambahan ada masak lodeh..

Yang lainnya....kali ni I masak rendang tampa pengawasan my mom..huhu..
Ikut sedap tangan campak bahan-bahan dalam kuali..


masukkan bahan-bahan ikut sedap tangan...ikut gerak hati..heeee....


tadaaa...siap.. (^_^)

sama ke rasa macam rendang my mom?
rasa tu tidak la sama 100%..
tapi ok la...orang yang makan boleh terima rasa rendang ni..hehehe.. (^_^)

untuk kuih...buat Agar-Agar Santan Gula Melaka..
nenek I suka agar-agar ni..

pagi raya tu baru my mom masak lodeh...
siap masak....terus pos ke jiran kiri dan kanan..
dah siap semua.....gerak pergi rumah nenek la pulak.....

so..apa menu raya you all tahun ni...share meh... (^_^)

9 comments:

Aliesha Kirana said...

AK buat Lontong dgn rendang ayam je. eh mak AK yg buat. keh3. pestime buat ni, tp sodap! biaselah air tgn ibu. eheheheh. lagipun xde sapa yg dtg rumah pun. kami melantak sendiri je. heeheh.

YanaUjang said...

err xde menu lah..sbb duk melantak rmh nenek je..nenek ai buat mee kari..mmg tu specialities nenek ai..sdp woo mee kari dia...huhu

Kakzakie said...

Dah lulus masak dan boleh diharap. Mak mesti gembira sebab dia boleh rehat..

Kakak tak buat sambal kacang kali ini.

KAMIHIDUP said...

Pergh.

Afasz said...

menu tahun ni, laksa johor ngn ketupat nasi .

redza said...

wahh sedap rendang tu

Siti Nurhayati Dollah said...

Wah. macam-mana menu ada. Raya haji tahun ni tiba-tiba tak ada rendang. Tak sempat buat hehe

intanfirdaus247 said...

Wah meriahnya makanan awak..hehe..sy beraya di kedah.. x sempat nak masak apa sbb attend kenduri je…sebelah umah , depan umah…ada nasi, kari daging, air asam , laksa, bubur kacang..meja kat umah sentiasa penuh dengan makanan yang disedekahkan jiran2..sampai tak payah masak..Alhamdulillah

asliner said...

raye haji kali nie mak kite buat kuah lodeh+ketupat+kari daging..
most of ketupat kite n adik kite yang anyam *bangga*
hehe, sebab first time reti anyam ketupat..
itu pun ayh yang ajar sebab seorang yang tahu nak anyam..ibu dah lupe cara nak anyam..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...