Wednesday, December 26, 2012

INDERAPURA LAKE RESORT PEKAN PAHANG


Nah...seperti yang dijanjikan....I nak cerita tentang Inderapura Lake Resort
Antara tempat penginapan yang ada di Pekan Pahang.

photo credit
Yang ni pinjam gambar orang... I lupa nak snap..
ini untuk yang berminat nak menginap di sini la yupp..

Cantik juga tempatnya....berdekatan dengan kawasan Go-kart..

Rate semalam dalam 100++ dan ke atas..

Tempatnya agak luas, kalau nak buat family day....dah ok sangat dah ni..

photo credit
macam ni la keadaan dari dalam bilik, di belakang ada tasik....


asik tengok gambar orang je...nah ni gambar yang I snap sendiri..
mendung je time ni kan..? yupp...lepas je I snap...hujan turun selebat-lebatnya..


breakfast....
cantik tempat makannya...ada gambar-gambar menteri besar pahang, raja-raja pahang...
gambar PM kita pun ada gak..
Cuba tengok bahagian atas tu...

Bab breakfast...hurmm..patut diperbagaikan lagi menu..
pagi yang pertama...nasi impit & kuah kacang + roti..itu je....huhu..

hari ke dua..... mee hoon goreng + roti... alahai...
makan je la apa yang ada...alas perut..kalau buat nasi lemak, nasi goreng ke....ok dah...


masih lagi hujan......kami makan atas tasik....huhu...


lepas makan..... dok kat lobby jap... Internet.....huhu...


lobby....dan hujan pun dah berhenti.....


jom pusing-pusing area Go-Kart lak..
yang benarnya...macam taman reakrasi...besar tempatnya...tapi tak meriah sangat...
mungkin tempat ni akan meriah bila ada event-event besar..



 
dah pusing-pusing...kami bersiap pergi rumah kawan my dad lak.....kenduri kahwin...
macam mana basahnya jalan yang you all tengok dalam gambar ni..
macam tu juga la kat rumah pengantin..

sebab tu takde gambar pengantin..masing-masing tak kuasa nak bergerak sangat..huhu..

wokeh...mari kita lihat waktu petang pula yupp..time ni dah tak hujan dah..

tadaaa...cantik tak....? (^_^)
kat belakang resort ni la.....

see...semua bilik mengadap ke arah tasik...

tu....tempat kami makan....ambil dari sisi lain lak... 
nampak tak tulisan kuning nun jauh di sana tu..?

kita zoom...zoom eh...
ada tulisan ni je....
waktu petang ada juga yang datang memancing....

gambar last.....dah nak gelap dah ni.....

itu lah ceritanya....kalau yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang resort ni...call saja nombor yang tertera tu yupp... 

7 comments:

Kakzakie said...

Kalau resort biasa memang sangat nyaman dan santai. Nasib baik belum banjir kalau sekarang tak tahu boleh balik Melaka ke tak.. sekarang Pahang dilanda banjir.

redza said...

boleh je balik melaka kak...kan ada bot tu..kayuh je sampai melaka

intanfirdaus247 said...

inderapura? mcm citer dongeng lak

aque said...

Wah... pemandangan menarik... lagi lagi gambo gambo last...

Nice pic akak
^___^

asliner said...

nampak oklah resortnya..
pemandangan pun cantik..

washura10 said...

Sy mengambil tempahan menjahit manik,membuat veil dan sewakan veil,
sudi2kan la ke http://washura.blogspot.com utk gambar2 hasil tgn sy..

munna said...

kak munna yg duduk kat phg ni9 pun blm sampai lagi kat Pekan... malu den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...