Wednesday, February 29, 2012

WORD LESS WEDNESDAY - ♥48




photo credit

hahaha.....setuju..!!

lagi-lagi bila tengah kering...raba2 pocket...eh..eh..ada duit lah..!!


******************************



I akan berada di sini petang ni...huhu.....atas urusan kerja gak... emo20

Tuesday, February 28, 2012

HANDBAG & ME


Perempuan dengan handbag...sangat sinonim..betul tak...?

Handbag menjadi kegilaan ramai wanita....

you all suka guna handbag tak...?

photo credit
jujur I katakan...I tak bape gemar guna....tapi nak tak nak kena guna juga lah..lagi-lagi kalau pergi kerja...

kalau hari-hari cuti...I lebih suka sumbat wallet dalam pocket seluar je...handphone...lepas tu jalan....

photo credit
kalau nak guna handbang pun.....I akan cari yang banyak pocket..kenapa..?

I sering berhadapan dengan masalah barang-barang dalam handbang suka sangat main sorok-sorok dengan I..ianya fakta....!

geram gak....kadang-kadang nak cepat..main campak je kunci dalam bag tu..bila nak ambil....hilang...!

jenuh la tangan ni teraba-raba dalam bag tu....tak jumpa gak....bukan besar pun......

photo credit
adakalanya I kena masukkan muka dalam bag tuk cari kunci tu...baru jumpa......haru..!

you all ada tak pengalaman macam ni...?

sungguhpun macam tu...I masih suka cuci-cuci mata tengok handbag yang lawa-lawa...nama pun perempuan....tak gitu...?
photo credit
I tak banyak pun koleksi handbang..

tidak seperti my mom...
cuba buka almari dia...macam-macam ada...huhu...

photo credit
so..you all pulak obsess tak dengan handbang? or macam I gak...?
meh la share......

Monday, February 27, 2012

EMERGENCY LEAVE


photo credit
Saat entri ini dihasilkan.... I berada di sini.....di rumah ku..syurga ku...

tak kerja ke hari ni??

nope.....I ambil Emergency Leave (EL).....

sebab....??

photo credit
kereta rosak..huhuhu........

so..jadi surirumah la I hari ni......ngemas rumah..masak...Pn Ibu relax la eh....

sekarang ni tengah tunggu abang mechanic handsome datang....
ala...I pernah cerita kan dulu...? huhu....

photo credit
meh..pekena coffee secawan....sambil-sambil tu standby..kot-kot ada call dari office...biasanya hari Isnin agak kelam kabut sikit....

so...kepada kawan-kawan semua yang bekerja hari ini.....di ucapkan..

HAPPY WORKING....

takmo Monday Blues je memanjang tau...!!


p/s : Astaghfirullahalazim...Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim...dugaan bertimpa-timpa lately ni....Astaghfirullahalazim........

Saturday, February 25, 2012

DIA DATANG


photo credit

Semenjak dua menjak ni, dia sering hadir dalam mimpi. Nak kata sering tu tidak la, tapi ada la dalam 4 atau 5 kali dan dalam mimpi itu, tempat dan situasi yang berbeza tapi dia ada. Hati ni tertanya-tanya, kenapa dia?. Nak kata asyik fikirkan dia..hmm...rasanya tak. Sesekali tu ada la teringatkan dia. Mana boleh lupa.

Siapa Dia ?

photo credit
Hampir 7 tahun kenal dengan dia. Seorang kenalan, seorang kawan. Kawan ke? sms, fon call, even chat di alam maya pun boleh kira dengan jari. Hrumm...no telefon dia pun dah tak ada. Rasanya status kami di tengah-tengah antara kenalan dan kawan.

Last komunikasi kami adalah pada bulan puasa tahun lepas menerusi chat di FB, setelah bertahun-tahun tak contact each other. Itu pun ada la dua tiga ayat je. Ha...hingga kini, itu lah yang terakhir.

Tapi ada satu kiriman SMS yang sampai sekarang tak boleh lupa. Kalau la fon lama, telefon pertama itu masih boleh dihidupkan semula, pastinya SMS itu masih ada di situ. SMS apa..? ada la...hehehe...

photo credit
Mimpi kelmarin, dia datang rumah nenek bersama-sama dengan seseorang yang sama jantina dengannya. Masa tu ayah dengan ibu ada sekali pakcik makcik..sepupu sepapat semua ada kat rumah nenek. Mereka berbual tapi cara berbual tu macam pergi interview kerja la pulak. Hahahaha...entah apa-apa tah mimpi ni kan?

Bila mereka duduk di hadapan, seolah-olah sedang membuat penilaian, hati ni terdetik untuk pilih dia. Ah...mungkin hanya mainan tidur yer tak...?

photo credit
Apa kabar dia sekarang? FB dia sepi tampa sebarang update, tak boleh nak skodeng-skodeng dia buat apa.

Kalau dia baca entri ni, mungkin dia tahu Dia itu...adalah dia.Eh dia tahu ke kewujudan blog ni? mungkin tak tahu kot, entah lah. Ish..banyak pulak 'mungkin' nya.

photo credit

Adakah Allah nak berikan pentunjuk melalui mimpi itu? memberikan jawapan pada soalan dan doa yang tak putus-putus ku ajukan kepada Nya ?

Tapi mustahil la.... entah..... emo9


******************************

Tak payah la baca coretan yang tah apa-apa tu, buat penat you all je..

I tahu..you all tak suka baca entri yang panjang-panjang....
saja je buat sesi luahan hati.

Have a great weekend dear fwens....!!

photo credit
p/s : Melaka sesak oooo minggu ni...mana dengan kedatangan Pak Jib... Jom Heboh lagi....dok rumah je la..huhu....

Friday, February 24, 2012

AMALAN PEMBUKA REZEKI



Jika minggu lepas I ada share kan tentang Surah Al-Fatihah....hari ni nak share pula tentang Amalan Pembuka Rezeki...

I dapat dari facebook juga ni....



biasanya dibaca selepas solat.....


Ada satu lagi tips.....moga kita semua dapat jadikan amalan....

iaitu...setiap pagi....sedekahkan Surah Al-Fatihah ini kepada ibu dan ayah kita...tak kira samada mereka masih hidup ataupun sudah meninggal dunia...

Insya'Allah...Allah akan membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya..

photo credit

so....pagi ni ada buat tak....? jika belum...masih belum terlambat untuk kita jadikan amalan....

" Anda buat...anda dapat..."

moga perkongsian ilmu ini dapat memberikan manfaat kepada kita semua....

jika ada part-part yang salah..mohon ditegur ya.....emo15


p/s : Alhamdulillah....facebook dimanfaatkan sebaik mungkin..banyak perkongsian yang bermanfaat untuk kita.... bukan lagha semata-mata....setuju...?

Thursday, February 23, 2012

MESIN UNTUK MENGORAT AWEK



photo credit

Ada seorang mamat, 1st time pergi gym. Dia tengok ada banyak mesin, treadmill, rowing machines, chest-and-back machines, stair climbers/steppers lah.. macam-macam, sampai dia pening.

Dia pun pergi tanya seorg brother badan ketul-ketul,

"Bro, kalau kita nak awek suka kita, nak guna mesin mana? "

Brother badan ketul-ketul pandang dia atas bawah sebelum jawab

"Guna mesin ATM"!! emo20

photo credit
kalau ada mesin ATM...tapi isi kat dalam akaun tu kosong pun tak guna gak kan..?

saja lah I nak tanya.....cinta...tampa duit....boleh tak...??

photo credit
for me........cinta dan duit...harus la seiring sejalan....setuju tak...?

p/s : Jika semalam sibuk di office...hari ni I ada kerja luar pulak.......tapi tak pe..petang nanti I dah free...yeah..!!

Sumber dari rakan FB : thanks to Andai Ku Tahu.

Wednesday, February 22, 2012

WORD LESS WEDNESDAY - ♥47



photo credit

going to be..........

tanda-tanda awal dah ada.....

adakah disebabkan kesibukkan dari minggu lepas bawa ke hari ni buatkan antibody menjadi semakin lemah...??

hope kawan-kawan semua sihat-sihat je la hari ni yupp....emo19


p/s : maaf kalau tak nampak kelibat I kat blog you all....ada yang I baca..tapi tak komen...and ada juga yang I tak sempat nak singgah.....dah free nanti...I singgah eh...emo10

Tuesday, February 21, 2012

I LOVE COFFEE



Yupp....I ni pecinta coffee....
setiap pagi....I perlukan secawan coffee...untuk memastikan I cergas sepanjang hari..
lagi-lagi pada waktu bekerja...

photo credit
sebelum keluar rumah......dapatkan secawan....
tak pun sampai office...pekena dulu secawan....

sebab tu la agaknya I jarang nak mengantuk pada waktu pagi.....eh..waktu-waktu lain pun sama gak...


photo credit
black coffee + susu = wallah.... (^_^)

coffee mix pun sedap gak..... white coffee....cappuccino... semua dah ada yang instant...bancuh je..

photo credit
memang sedap...lagi-lagi masa tengah panas...

tak pun dengan ais....hmmm....bestnya..!!

tapi....kawal la pengambilan coffee tu yupp...kalau banyak sangat...jadi ketagih pulak sekaligus menjejaskan kesihatan....

sehari secawan..cukup lah.....

meh...tengok sebahagian hasil sorokkan coffee yang ada dalam drawer I...hehe...
ada yang dari rumah juga....ada juga dari pantry kat office ni....

ni kira spare la..buatkan kat pantry tu dah kehabisan coffee....or nak rasa yang lain....

tapi...yang hot chocolate tu....akan buatkan I mengantuk...huhu....so tak berusik la hot choc tu...

so....apa pula cerita you all..sama macam I juga ke...or sangat tak suka akan coffee....?

Monday, February 20, 2012

SEMALAM......


Nak cerita pasal semalam je....

As usual..hujung minggu....bukan ke mana pun....

pagi...sesi bakar lemak...lepastu turun ke laut cari ikan, masuk kebun cari sayur-sayur untuk stock seminggu


antara hasil tangkapan I semalam...huhu

En Crab....

ok..sorry dah merapu...padahal cari kat Mydin je semua...hehe...

so..meh la tengok I masak apa semalam.....

Sotong goreng tepung.....

Sayur Kailan goreng...

En Crab berlada....patutnya kering....tapi I ubah...buat versi yang banyak kuah punya...


tadaaaa.........ini la lunch kami semalam......untuk makan malam? biasanya kami makan yang simple-simple je...tak makan lagi dah lauk tengahari....

dah masuk tengah hari dah ni.....kot ada yang rasa lapar tengok gambar-gambar ni...dah...gi makan cepat.....

so..itu saja lah untuk hari ni...jumpa esok ya.........

p/s: agak blur..blur sikit pagi ni......keje banyak....huhuhu.......