Friday, January 11, 2013

BAU WANGI PADA BAYI


Suka cium baby tak..? mesti suka kan..sebab baby sentiasa berbau wangi. Bau yang susah kita nak gambarkan..tapi apa yang kita tahu wangi...betul tak..?

Ni ha...I jumpa kat FB semalam tentang bau bayi ni...meh nak share dengan you all semua pula..


Perasan tak setiap kali kita cium bayi, ada satu bau yang amat wangi dan mendamaikan. Akan tetapi, bau ini lama-lama akan beransur hilang apabila bayi semakin membesar bulan ke bulan. Tahukah anda bau apa itu?

 Dalam hadis diriwayatkan oleh Ahmad, Imam Bukhari dan Muslim. 
Rasulullah SAW pernah bersabda : "Anak-anakmu adalah penduduk-penduduk kecil syurga" 

 Dalam hadis yang diriwayatkan oleh al-Tabrani : 
Rasulullah SAW pernah bersabda: "Bau bayi itu (berasal) dari bau SYURGA"

bau wangi itu adalah bau Syurga... :)

credit to : Senang Hamil 


kalau ada salah dan silap di mana-mana..tegur lah ye..maklum lah..ini melibatkan hadis... 

p/s : pelik ke kenapa I like page Senang Hamil ni..? hahhaa....usah la pelik, ada contest like2 gambar sebab tu la I like page ni...best juga page ni...bukan sekadar info tentang kehamilan je, info2 lain pun ada juga... Selamat hari Jumaat kawan-kawan...(^_^)

10 comments:

Leeya Hezlin said...

baby memang wangi..
suka sangat cium..hehe ^^

Nur A.Z said...

wah x sangka bau dr syurga. patutla rasa nk cium je baby tu,hehe

redza said...

betul tu..ketiak bayi pun wangi tp kalau ketiak bapak bayi fuhh boleh pengsan

Aliesha Kirana said...

suka bau bayi!!! Alhamdulillah, nnti bulan 3 boleh cium bayi lagi. yayy! ^_^ psst, auni nak dpt adik. hehe

Papa Mifz said...

bla Nabilah nak kahwin seterusnya ada baby sendiri...:)

pipoq said...

tu la..bila ada baby kecik, kalau boleh tu nak dia kecik sepanjang masa..hehehe..

p/s : cuma yang busuk tu poop dia je..walaupun hanya menyusu semata-mata..

[sutera kasih] said...

haa... betol sgt... wangi yang sukar digambarkan dgn kata2...

kalau ada ms do drop by at my page
http://amydanyann.blogspot.com

Ain Dzaya said...

bau neutral yang tenang..yang tak boleh digambar dgn kata2...seronok tidur pelok bayi...

Ain Dzaya said...

bau neutral yang tenang..yang tak boleh digambar dgn kata2...seronok tidur pelok bayi...

Kasih Ibu said...

bau baby menenangkan..suka cium baby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...