Friday, January 18, 2013

BOLEH BAYANGKAN TAK ?



Bagaikan ada beratus pasang kaki kecil menendang-nendang tempurung kepala, beria-ia mahu keluar...
Bagaikan ada yang menarik-narik urat mata, supaya biji mata ni masuk ke dalam...
Dirasakan seperti sebelah kepala ni mengembang bagikan rambut singa jantan......
Boleh bayangkan tak?


Puan Migrain datang menyapa, kali ni bukan membawa petanda yang bulan bakal mengambang...kerana ianya dah berlalu.....tapi saja-saja datang menyinggah.....kenapa...?

Antara faktor yang meyebabkan kehadiran Puan Migrain ini adalah melalui pemakanan...mungkin kandungan caffeine tinggi, itu yang menyebabkan Puan Migrain datang menyapa...antaranya adalah coklat, keju, kadungan MSG dalam makanan.


Selain itu, merokok, sterss, tidak cukup tidur dan juga kelaparan memang mengundang Puan Migrain ni..huhu..

Baru teringat...memang I ada makan coklat tadi and yes dalam coklat ada caffeine...ok...faham dah...kurangkan makan coklat lepas ni...huhu...

Kerja banyak, tapi tak ada mood nak buat..tunggu time nak balik je ni...

Pada kawan-kawan..take care yupp..jaga kesihatan..jaga pemakanan....tak mo sakit-sakit macam I ni..huhu... :)

12 comments:

Papa Mifz said...

semoga cepat sembuh yer Nabilah...:)

lalink7 said...

Alahaii siann..takpe byk mknan lg yg sdap2 slain coklat..hehe

pena rozie said...

Ala.... Cian

Leeya Hezlin said...

selalu juga kena migrain..
biasanya jadi kalau stress la..
apa2 pun semoga cepat sembuh.. ^^

intanfirdaus247 said...

kak intan memang ada migrain..dulu selalu sangat menyerang...skrg dah jarang sangat...

aque said...

Akak taboleh makan.cokelet ke.??? Sabo ye... ade banyak lagi makanan sedap sedap kat msia ni ye...

gadisBunga™ said...

awak, get well soon ok...

cer minum air suam banyak banyak..

asliner said...

akak samelah dengan kite..
alah dengan caffein.
kite paling alah dengan nescafe kedai.
sebab mereka buat pekat kan.
minum sekali je dah menangkap peningnye..
pening tue pening. tapi kalau dah suke minum nescafe,dah tak boleh nak watpe..huhuhuhuuhu

asliner said...

akak samelah dengan kite..
alah dengan caffein.
kite paling alah dengan nescafe kedai.
sebab mereka buat pekat kan.
minum sekali je dah menangkap peningnye..
pening tue pening. tapi kalau dah suke minum nescafe,dah tak boleh nak watpe..huhuhuhuuhu

Hanim Irsyad said...

sabar ye. moga cepat sihat :)

Aliesha Kirana said...

Semoga cpt sembuh nabilah! AK pulak dah berminggu batuk dan sakit tekak, xilang2 lg. hr2 makan fisherman frens. hadoiii. air nescafe pun da xminum.

pipoq said...

sy kalo ada tanda2 nak migrain tu, tak leh nak bising2..duduk je diam2..bukan mulut je diam, tapi segalanya diam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...