Thursday, January 17, 2013

RAMBUT GUGUR



Hello fwens..... !!

Sebelum new year hari tu, I pergi potong rambut....saja nak imej baru & rimas dengan masalah rambut gugur..dah macam pesakit lukemia la pulak gayanya tiap kali tengok rambut yang gugur lepas disikat..

Bila dah pendek, I ingatkan masalah rambut gugur tu dah takde lagi...tapi ianya kembali..walaupun tak sebanyak yang dulu..



Pastinya you all pun hadapi masalah ni kan..? orang perempuan la terutamanya...lelaki...tak de kot masalah rambut gugur ni...kecuali lelaki itu berambut panjang..betul tak orang lelaki? (^_^)

So...nak tanya you all, apa produk yang ok tuk atasi masalah ni sekali gus melebatkan rambut...? Kalau cerita bab shampoo...banyak juga yang I try...tak membantu sangat..


Ada yang suggest minyak rambut?

Oh....I ada juga google...kebanyakkan suggest miyak Zam-Zam...alahai...tak tahan bau...I round juga kat bahagian produk penjagaan rambut kt Mydin...kat sana memang ada macam-macam jenis dari dalam mahu pun dari luar negara....tapi semuanya berbau kurang enak...macam nak guna...? huhu...

Haishhh...banyak lak cekadak I ni kan...huhuhu... (^_^)V

You all pula guna apa eh...? meh share meh.... (^_^)

p/s : bila cari bab petua....erm...rasa macam membazir la pulak, kena guna santan la...telur la..buat makan lagi baik kan..? :P

23 comments:

Kazaztan Team said...

sdang guna set mustika ratu utk rambut gugur...tp mcm tak ada perubahan pun... nnt dah abih set tu nak try hair tonik...mmber kate leh cari kat farmasi... bukan shampoo bawang tu tau... hair tonik for hair growth tu...

Cik Aish said...

cara terbaik, lumurkan minyak zam zam atau minyak zaitun pada kulit kepala, lumur banyak2..lepastu tutup dengan shower cap, biarkan semalaman, pgi2 esok cuci rambut macam biasa...amalkan 2 hari sekali (if rambut gugur kronik) ..

dah try...rambut baru tumbuh cepat ! hehe

SYUHADA said...

minyak Zam Zam tu mmg berkesan..siap rambut lebat lagi..pakai la mlm2, pagi2 cuci la rambut dgn syampu balik..saya dh try mcm2 jgk, tp minyak Zam zam tu plg ok..cube la..bau die takde la busuk mane..bau taik lg busuk kot..hehe..

intanfirdaus247 said...

Kalau syampu bawang ok x nabilah?

Kakzakie said...

Sama macam kakak macam-macam petua guna inailah, daun bunga raya, lidah buaya semua tak menjadi - rambut kakak masih juga gugur.

gadisBunga™ said...

rambut saya pun gugur banyak...risau sangat...

tengah cuba tengok kesan lepas amalkan kolagen. hara-harap berkesan lah...

pipoq said...

sy juga ada masalah rambut gugur..tak gunakan apa2 produk pun..

bila hepi, kurang sikit gugurnya..
bila runsing, time ni memang banyak sikit..

so, hepi2 selalu jangan runsing2..

pena rozie said...

Dah abis petua nak pakai. Sbb still rambut gugur....

Leeya Hezlin said...

leeya pun rambut gugur juga..
tapi mrmang xguna apa2 produk pun la..

munna said...

kak munna pun teruk rambut gugur... ingat nak potong pendek sikit sebab dah teruk sgt kegugurannya....

lalink7 said...

Same la..we share the same prob..

Try shampoo bawang..tp i lom try lg..hehehe

YanaUjang said...

ai ada dgr org dr salon ckp, kita xleh guna shampoo yg terlalu wangi and murah mcm pantene, rejoice sbb ingredients utk wangian tu sbnrnya punca akar rambut kita rosak..ai xingt dia promote shampoo apa ms tu...haha~

tp ai pn ada mslh rambut gugur..sbb ada kelemumur..sobsob -.-

asliner said...

kak..
minyak kelapa tak boleh ke?
minyak kelapa bukan untuk sihatkan rambut ke..
kalau kulit kepala sihat, rambut pun tak mudah gugurlah kan..

p/s: tringat pulak kecik2 mak sapu minyak kelapa kat kepale...hihi

Aliesha Kirana said...

AK pun masalah rmbut gugur jugak. hr tu mak AK guna produk DHerb. dia kata ok, kurang rmbut gugur. cer try. hehe

ZaimahBakar said...

Boleh cuba syampoo produk shaklee.. Harap ia membantu, in shaa Allah. :)

http://www.healthybeauty.my/2013/06/natural-hair-care.html

boleh hubungi saya jika berminat,
Zaimah Bakar 017-2269327

Munirah Hashim said...

Pki seba med hair loss...rmbut da tebal n lebat

Munirah Hashim said...

Pki hair loss shja untk 2 mgu...then pki seba everyday smpoo...lg bgus dri dherb tau skg mmg pki stu set skli conditioner

Munirah Hashim said...

Dlu risau skg rimas ...tebal sgt

comel said...

Salam munirah.. betol ke pki s3bamed bole lebat kan rambut??

minyak zamzam said...

nah benar puan
emang zamzam oil minyak penumbuh rambut yg super mujarab
awak orang indonesia, zamzam oil buatan malaysia
di sini awak jual zamzam oil dan alkhamdulillah laris manis

Cerita Minyak Zam Zam dari negeri malaysia

Girl next door said...

Hi. Dulu penah pakai minyak zam2 time kecik. Every morning. Mmg tebal smpai dpt timbang. Tp since recently i dh kurang pakai. Yela takut berminyak. So skrng mmg dah nipis n it getting scary. Sbb tu rasa nk try balik whether it is still workable ke tak. Hopefully la dpt buat rambut ni tebal balik. Nyesal stop pakai. Becoz any shampoo doesnt really help. Pakai tonic pon tolong sikit2 but it cost too much

Bloom Bloom said...

sama gak..i tengah ada masalah rambut gugur yg kronik..ttengah cuba minyak zamzam..harap berkesan..huhu

sky z4ro said...

salam semua.... saya lelaki dan mengalami masalh keguguran yg teruk d bahagian hadapan rmbut al maklum lah lelaki kan senng nk botak... so far saya dah try produk zam2 ni hampir 2 bulan... mmg byk pertumbukan anak rmbut baru kat bahagian botak tu... alhmdllh.... keyakinan saya kuat kembali klo x dlu nk jmpa org luar pun mcm segan2..... mana guys yg bermslh tu..cri je zam2 oil ni di toko india.... insyllh bleh... sminggu saya pakai 3 kali.. masa nk tdur...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...