Tuesday, January 08, 2013

RUTIN HARIAN




Rutin harian I setiap pagi sekarang ni....keletang keletung kat dapur memasak...Masak pun yang simple-simple, apa yang orang nak makan itu la yang I masak. Macam ni kalau I rajin malam tu I siapkan bahan-bahan, kalau tak rajin...esok pagi je la..

Ye la my mom belum betul-betul sihat lagi...belah perut kot ..belahan tu lagi besar dari belahan cesar. Doktor pun suh rehat betul2 selama 2 bulan..

Tapi my mom...mana reti dok diam...penyapu dengan dia memang best friend...kejap-kejap menyapu. Basuh baju la...kadang-kadang iron baju....hrumm...macam mana nak cepat sembuh..?

Faham gak...my mom tak selesa...nak harapkan I buat semua...memang tak terlarat la..paling-paling pun kena tunggu hujung minggu tu siapkan semua...

Apa yang bestnya. bila dah masak ni.....balik kerja petang nanti...I macam tak ada selera sangat nak makan lauk yang I masak tu. Tapi lapar punya pasal..makan juga la...walaupun tak banyak. Kalau dulu my mom yang masak, kadang-kadang tu makan tak ingat dunia...huhu..

Weeehhhu...peluang untuk kurus makin terbuka luas...la..la..la... : P

oppsss....macam best lak bebel panjang-panjang....ok lah...I minta diri dulu, ada kerja luar hari ni...sebelum tu I nak wish
HAPPY BIRTHDAY 
pada rakan blogger kita yang sambut birthday hari ni..dari blog

LIFE 101
Happy Birthday Yana...!!!

p/s : untuk intanfirdaus247.... gift akak dah selamat sampai...comel...terima kasih... (^_^)

9 comments:

intanfirdaus247 said...

Nabilah..:) wah nanti jadi celebrity chef mana tau sebab selalu duk keletuk keletang kat dapur..hehe
Happy Birthday to Yana,,
Hadiah dah sampai ya? Alhamdulillah….:)

Kakzakie said...

Jadi Kak Long kenalah berkorban apa saja. Demi mak juga moga cepat sembuh at lest sebab Kak Long dia dah masak taklah mak ke dapur lagi.

munna said...

semoga mak nabilah lekas sembuh ye

Leeya Hezlin said...

wah..jadi chef sudah nabilah..hehe ^^

me shuhada said...

Hihihi mmg mcn tu la tukang msk. Dh ambil semua bau time msk, nk mkn mcm dh kenyang :-)

Semoga mak cpt baik ye.

Ain Dzaya said...

lepas nie boleh la practise jadi chef selow2 kann....heppy heppy to yana mib yang comel ^^

Ain Dzaya said...

lepas nie boleh la practise jadi chef selow2 kann....heppy heppy to yana mib yang comel ^^

Papa Mifz said...

rajin sungguh Nabilah memasak yer...:)

asliner said...

mak ape wat pembedahan ape kak?
semoga cepat sembuh..
dan dikurniakan kesihatan yang sempurna kembali..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...