Wednesday, January 23, 2013

SATAY IKAN



I tengah membusy sekarang ni. Banyak perkara yang perlu diselesaikan sebelum melangkah pergi. Sekarang ni take 5 kejap, rindu la nak merapu kat sini....huhu..

Masa dok jenguk-jenguk FB... I jumpa dengan gambar ni..

hrumm...teringin la pulak...sedapnya...

Teringat masa sekolah dulu, ada seorang lelaki Indonesia kiteorang panggil Wak, jual satay ikan ni depan sekolah.. 5 cucuk seringgit, bila budak-budak balik sekolah memang terus serbu motor Wak ni....sedap...ada sos pedas dan tak pedas, I suka campur kecua-dua sos tu....sekarang ni payah nak jumpa..kat depan-depan sekolah tak ada jual dah...huhu..

Eh....tempat you all ada satay ni? 

8 comments:

Papa Mifz said...

teringin?? kena cari sampai dapat tuh Nabilah...:)

Fai CeritaCinta said...

tgk gambar ni semua org blh rasa nk makan sate ikan ni.. mmg nampak sgt sedap..

Pena said...

lama x makan.. waktu sekolah dekat terengganu dulu kami panggil satay ikan ni lok ching..

Leeya Hezlin said...

kat sini jarang jumpa..
tapi kat kelantan senang kot jumpa..
sebab hari tu p kelantan suka beli.. ^^

intanfirdaus247 said...

sedapnya..penah makan beberapa kali..memang sedap

Kella said...

memang sangat rindu nak makan satay ikan yang best kat terengganu!!

pipoq said...

budak2 sekolah sy tu diorang serbu ice blended je..

kalau kita dulu2 setakat aiskrim malaysia je kan..

Ain Dzaya said...

zaman sekolah dulu selalu beli lepas balik sekolah...kendian sorok dalam poket..takut adik minta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...