Monday, February 18, 2013

TEMPAT BARU - PART 2


Hello Fwens....
Terima kasih di atas nasihat yang you all semua berikan..
Yupp....setuju dengan kata-kata Kak Zakie... I masuk dunia kerja yang berbeza..dulu terlibat dengan projek dan sekarang ni dengan perkhidmatan...memang dua dunia yang berbeza..
I sedang cuba menyesuaikan diri, sedang belajar sedikit demi sedikit..

I rasa I nak explore semuanya, pada Kakak Admin I suka tanya itu dan ini..Bila ada kerja, I saja menyibuk tawarkan diri tuk buat...heeee.... :P

Bila dua-dua tak ada kerja...I dok tengok pekerja-pekerja kat luar buat kerja...tengok dari atas...nampak semuanya kat bawah tu....dari situ I belajar gak...macam mana nak buat itu..macam mana nak buat ini..

Kalau rasa benda yang pekerja tu pegang pelik-pelik je...I tanya terus pada Akak Admin tu..nah...dapat jawapan..
Okey....ni Mug I kat sini.....Mug Magic...sebab boleh tukar-tukar warna.. bila masukkan air panas dari warna hitam akan bertukar warna kuning..bila sejuk?

bila warna sejuk, jadi warna hitam..macam dalam gambar atas ni..
novel ni peneman setia I dikala kebosanan melanda...

tak payah susah-susah nak beli macam ni...huhu.. :)

Hari Sabtu yang lepas, Akak Admin tu cuti, nah....Encik Boss suruh buat bill untuk customer...katanya ikut particulars yang ada dalam bill yang dia bagi..harga mark up X%..

Nak tengok bill tu macam mana..? meh I tunjuk...

Agak-agak you all boleh baca tak apa yang tertulis pada bill ni...? Jenuh I tenung bill ni cuba nak fahamkan apa ke menda la ni..

Setelah puas menilik, namun masih tak faham...I cuba buka bill-bill yang lain kot ada tulisan yang iras-iras macam ni....result? hampeh tak ada....huhu..

yang ni satu lagi.....kalah tulisan doktor tau.,...huhu.,..

Tak ada pilihan, I turun ke bawah jumpa Encik Boss...tanya sendiri apa yang tertulis atas bill tu...maka Encik Boss pun cakap dengan laju, perkataan-perkataan yang asing di telinga I.. 

I tanya tuk kali ke dua, nada Encik Boss dah lain...huhuhu...I tahu dia busy...tapi kalau tak tanya...salah...nanti I juga yang kena..betul tak? Walaupun dia ulang tuk kali ke dua, I dapat tangkap sikit-sikit je...

Dengan muka yang konon-kononnya faham, I masuk office...cari bill-bill yang lepas, cuba cari ejaan untuk product tu...tapi tak jumpa juga....

Sudahnya....I pasrah....tulis je la apa yang I dengar...huhu...bila Encik Boss naik nak ambil & sign bill...dia bantai gelak dengan apa yang tertulis atas bill tu...

Rupa-rupanya bunyi sebutan tu sama, cuma ejaan yang berbeza membawa maksud yang berbeza....huhu..patutlah I cari kat bill yang lama tak jumpa-jumpa....hehehehe... :P

I dah kata, I tak faham...dah tanya masih tak faham....nasib badan lah kan..? sudahnya dia yang tulis bill tu sendiri...hehhee...tulisan yang jelas..huruf sejibik..sejibik....hahahaha... :P

Macam nak perli I pun ye juga...tapi apa I kisah...janji lepas ni I tak ada masalah...betul?


See....I makin ok kat tempat kerja ni...hopefully akan terus ok lah....cuba sedaya upaya positifkan diri..

Okey lah...itu sahaja untuk kali ini...nanti I cerita lagi...
Take care dear fwens.,.. (^_^)

9 comments:

redza said...

tulisan macam cacing kerawit..

Siti Nurhayati Dollah said...

Moga dapat sesuaikan diri. Nabilah bolehhhhh .. insyaAllah

Papa Mifz said...

Insya-Allah lepas nih mesti Nabilah makin serasi di tempat kerja baru...amin...

Rinna said...

Moga lebih berjaya ditempat baru..yer :)

asliner said...

itulah...
kalau kite tak tahu dan tak phm pun mmg kite pun akan tanya banyak kali. sebab nak kompemkan. hehe.
tapi nasib baik bos akk gelakkan. bukan marah bile salah tulis. =)

YanaUjang said...

canggih aa cwn tu..berkenan plak aihh..hoho

zEri sAfEerA said...

menarik mug 2. br tau ni. *jakun* hehe

ohhh br tau dah tuka tmpat keje. piity me.

cool la. nsb bek bos gelak je :D

Aliesha Kirana said...

selamat menyesuaikan diri ya nabilah. AK pun ade terima resit yg tulisannya nauzubillah! mmg xleh nak baca. HAHAHA. rasa stress je ble nak key in data. kih3

Aimi Syairah said...

mne bli mug tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...