Wednesday, February 13, 2013

TEMPAT BARU



Hello Fwens.... (^_^)

Lama juga kan I menyepi... lama ke..baru seminggu kan..? huhu..
Ke mana menghilang? hrumm....tak ke mana pun...

Macam mana dengan tempat kerja baru?
Nak suh I cakap betul ke or cakap tipu...? Haih boleh la pulak tanya macam tu kan..? :P


Kalau cakap tipu...
Tempat itu ok lah...

Kalau cakap betul?
I tak bape happy kat situ....sedang cuba menyesuaikan diri... baru lagi kan...sabar la sikit..

Dah seminggu kat sana... I tak ada kerja...tak tahu nak buat apa...dah tengok segala file dari kulit ke kulit..
faham? nak kena buat baru faham ye tak? 

Akak yang jaga admin tu pun tak banyak kerja...sudahnya dia main game...
PC I...xde game...boleh bayangkan tak macam mana I kat sana... I pun tak ada kerja luar...so..dok je la terperuk kat office tu dari pagi hingga ke petang...

Tiba-tiba I terfikir..kanapa perlu ambil pekerja baru sedangkan tak banyak kerja?
Entah lah...kadang-kadang terasa macam dah tersalah melangkah la pulak....


Kelmarin dan semalam (Isnin & Selasa) I bekerja...orang lain best je kan bercuti...tapi I faham kenapa tak dapat cuti...macam tu juga dengan hari Sabtu..kena kerja full day....dah runding minta half day..tapi tak dapat...hrumm....tapi I juga faham kenapa tak dapat...kerja dalam bidang 'Service' memang macam ni..walaupun kita di bahagian management...waktu kerja diselaraskan untuk semua bahagian.

Tak apa lah...I masih pujuk hati ini tuk cuba menyesuaikan diri...positif Zafira,..positif...cuba happy kan diri..baru lagi kan...kita tak tahu apa yang menanti kita di hadapan. So sekarang ni cuba jadi se'positif yang boleh..bagi peluang..

Banyak sangat yang negatif I ni kan...huhu...ada juga positifnya... staff kat situ semua baik-baik...lagi-lagi Akak Admin tu...happy dia bila I masuk...ada kawan berbual..staff kat situ pun rapat..macam family..time lunch Akak Admin tu akan masak nasi...Encik Boss akan beri duit tuk beli lauk...bila dah beli lauk semua dok kat pantry makan ramai-ramai... I je segan sikit...huhu... bagi yang lain-lain makan...baru la I makan dengan akak tu.

Akak Admin ni suka makan...kejap-kejap dia hulur kerepek lah, biskut bagai. Kalau I ikutkan je...mau bertambah BULAT la jadinya..huhu...dia boleh kata...yang dia risau tengok I...tak makan..tak minum..hehehehe....segan ada...tak mo makan banyak-banyak pun ye juga...nanti dah kembang...payah tau nak kuncup kan balik...hehehe.. :P

Tengok lah dalam sebulan, kalau masih rasa tak happy...I rasa I kena cari peluang lain...datang kerja macam tu je....rasa bersalah la pulak tak buat apa-apa sedangkan gaji jalan...satu penyiksaan juga tau..


Hmm...panjang pula omelan I tuk kali ini..maaf la yupp..

Terima kasih sudi luangkan masa membaca...dan maaf sebab tak buat kunjungan balas...kalau you all dah serik tak mo datang sini pun tak apa..I faham...I tak boleh nak aktif macam dulu lagi dah...

Love you dearyy fwens... (^_^)V

p/s : entry auto publish..

7 comments:

pipoq said...

fresh lagi tu..bersabar dan cuba bertahan..yg penting, bangun pagi, lepas solat subuh ikhlaskan hati datang ke tempat kerja mudah mudahan ALLAH bagi rezeki yang berkat..

YanaUjang said...

alolo sayu je luahan hati nabilah ni...ai dulu ms berenti dr keje kt perangkaan msk keje private pn rs xsedap..tp kompeni tu mmg xbest pn..nyesal je tkr keje..huhu tp yg ai x nyesal, byk pengalaman ai dpt dgn kompeni yg xbest tu..dlm negatif, ada positifnya..gitu...insyaAllah akn ada pengalaman utk u belajar kt tpt baru :)

Kakzakie said...

Sabarlah sikit, pelan-pelan belajar memahami. Business yg berbeza dgn tempat dulu. Servicing dgn projek totally tak sama kan.

Kakak doakan boleh betah di situ atau kalau selepas probation period tak ok barulah cari yg lain.

Papa Mifz said...

lama2 pasti Nabilah biasa kat tpt kerja baru tuh...;)

asliner said...

erm..kite ambik masa 2 bulan lebih untuk adapt dengan environment tmpt kite keje part time. but once kite dah adapt, rasa sayang pulak nak brenti. sebab mereka2 dah ibarat macam keluarga pada kite..(-_-)

Ct NoArizah Aris said...

Bersabarlah duhai hatiii,,,:)

Cuba sesuaikan dulu sebulan dua lagi..adatlah tu jadi org baru belum ketemu yg sekepala lagi kan?

zEri sAfEerA said...

tmpat baru. biasela, it takes time to adapt. bsabarlah duhai zafira :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...