Monday, March 25, 2013

BILA DAPUR BERASAP



Dah kenapa dengan dapur tu...? terbakar ke...? huhu..

Tidak lah....kebiasaannya pada hari minggu dapur jarang berasap...kalau memasak pun..goreng-goreng je...masak yang heavy-heavy jarang..sebab pagi-pagi lagi kami dah keluar cari lauk di Mydin..tengahari makan...baru balik..malam pula, makan yang simple-simple je..

Semalam my mom & my dad pergi kenduri kahwin, pagi tu kami tak ke mana lah. Bahan-bahan memasak dalam fridge pun tak banyak, my mom kata masak je la apa yang ada dulu.. my mom pun bagi 1 idea, I pun realisasikannya...... apa idea tu....??

Ini lah ideanya...

maaf lah kualiti gambar kurang memuaskan...kurang pencahayaan la kot..

Nasi Jagung + Sambal Telur + Kerabu Mangga
Dalam fridge tu ada jagung, telur, cili padi..kebetulan ada mangga kat luar rumah..jadi la semua ni..

Hari-hari masak....boring juga...huhuhu...tapi apa boleh buat...tak masak...tak makan..kan..? kan..? kan...? ;-P

5 comments:

Miss Jie said...

sarapan sy hari ne DONUT simple. haha
http://missjiemarsin.blogspot.com/

Fai CeritaCinta said...

kadang2 memang buntu tak tahu nak masak ape.. time rajin fai suke cari resepi kat internet. bila dah tahu nak masak ape, hubby pulak ajak makan luar. hehe..

Ct NoArizah Aris said...

Salam..kekadang kehabisan idea nk masak apa hari-hari :)

ainz said...

kerabu mangga fav sy!

intanfirdaus247 said...

tapi nampak sungguh sedapppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...