Wednesday, March 13, 2013

MLM OH MLM



Baru-baru ni kawan I ada introduce kat I satu cara nak cari duit poket lebih iaitu dengan join MLM. Itu pun secara tak sengaja je ni. Ajak keluar makan nah.....dia cerita pasal MLM lak..huhu..

Yuran keahlian memang rendah, barang pun macam ok je, banyak barang-barang kesihatan...tapi I tak sure la samada nak join or tak...macam nak join...macam tak nak.. 


Tengok dia, boleh tahan mewah la, dengan kereta beso menjalar...hanya dengan menyertai MLM ni..

Ye la..zaman sekarang ni nak harapkan duit gaji semata..memang tak dapat lah. Tapi I ni jenis yang       'takde hidung' macam mana la nak join kan..? huhu...Bab nak cari down-line tu satu hal yang besar..hrumm...hrumm..hrummm...(alasan...alasan..)

Apa hukum MLM sebenar eh..? I ada juga cari kat Pakcik Google...tapi jawapan yang diberikan masih samar, I tak dapat jawapan yang I nak kan..apa hukum nya? boleh ke tidak..? 


Kalau you all lah kan...nak join tak..? meh share sikit meh buah fikiran you all yang masak ranum tu...heeeee.. (^_^)

6 comments:

asliner said...

if kite diberi pilihan untuk join atau tak. kita pilih tak mahu join. sebab kite sedikit was2 dengan MLM. itu yang taknak. lebih baik bukan perniagaan sendiri. waallahualam~

munna said...

kak munna join sebab nak dpt harga ahli je.... tak pandai nak promote kat org lain

Papa Mifz said...

harap Nabilah membuat keputusan yang tepat yer...;)

BLADE H said...

lg baik kalo xjoin..tgk taktik nk pancing ahli pun sama je mcm dgn cmpany2 MLM lain...

anyss said...

Assalamualaikum,
MLM apa?
research dulu pasai depa tu, sbb ramai yg terjebak.

jangan tengok sangat bab2 mewah keta menjalor tu, bukan semuanya betul. realitinya lain.

KY said...

entahlah KY tak berminat dlm benda2 mcm ni...hihiihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...