Thursday, March 21, 2013

PETA DUNIA



Peta Dunia....??? apa kebenda la yang I nak cerita hari ni kan..huhu..


Nak khabarkan yang satu daerah/negara baru telah terlakar di dunia...?? eh tidak la... kat tangan I ni..huhuhu..

ada 3 daerah/negara yang dah terlakar...elok je bulat-bulan bentuknya....dah macam polka dot..mujur lah tak banyak ada tiga je... huhuhu..

Tak faham eh..? 

Actually... I dok goreng keropok lekor.... you all tahu je la I ni kan suka bebeno dengan keropok lekor..
kebetulan my dad beli yang segeranya, bukan yang original dari Terengganu tau..
so...menggoreng lah I....

Nah.....bila goreng..keropok tu meletup-letup...tup..tup kena kat tangan..
peritnya la hai...... hrummm...baru percikkan minyak panas dah tak tahan...percikkan api neraka...? Allahhuakbar...


So...sekarang ni I tengah guna Bio Oil tuk hilangkan parut....agak-agak berkesan tak eh..? sekiranya parut tu hilang... I khabor-khabor kat you all yupp...

Nak ingatkan you all...kalau beli keropok lekor segera...yang tiada lable...hati-hati lah masa menggoreng yupp... ramai juga yang dah kena rupanya...


betul-betul macam ni la rupa keropok yang I goreng tu...
apa la yang dieorang letak dalam keropok ni sampai boleh meletup eh..?

Actually...apa yang dah jadi mungkin ada salah yang I buat...apa..? ade le.... ;P
Ok lah..sampai sini dulu..nanti cerita lagi...take care... (^_^)

4 comments:

asliner said...

Akk bsuh kopok lekor tue dulu ke..hihi
Pelik gak boleh meletop..kecuali kene air..hehe

Papa Mifz said...

semoga parut tuh hilang...amin...:)

redza said...

huish! bahaya jugak tu..smpai meletup-letup

ainz said...

isi ian tu yang buatkan meletup, nabilah..takpe..berbaloi berperang di dapur n at last dpt mkn sedap heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...