Thursday, March 07, 2013

SOTONG GORENG KUNYIT


Selamat pagi...!!! (^_^)

Saja nak share hasil peperangan I di dapur pagi tadi...

Tadaaa...sotong goreng kunyit...
Ni my dad yang request...ikut kan sahaja... 

Nak ke resepi sotong ni..? senang je kan...huhu..
Ok..ok..I share...gaulkan saja sotong dengan bawang blender+garam+gula
Kemudian goreng...kalau nak letak halia pun sedap juga... bila sotong dah masak...masukkan sayur-sayur yang anda inginkan..takmo sayur pun tak pe...

See...mudah je kan...? (^_^)


Sambal goreng ni (tempe+ikan bilis+ kacang)...my mom pulak yang request.. 

Yang bulat-bulat leper kat belakang tu apa..?
Itu cekodok/jemput-jemput tuk breakfast...hehehe...

Dah siap semua......bila I nak keluar rumah baru teringat...
Alamak.....!! nasi lupa nak masak.....huhuhu.. 
Sengal berganda-ganda I ni kan..patut la rasa macam ada yang kurang je...(-_-)"

p/s: oh bercerita pasal perang ni....apa kisahnya di LD pagi ini ye....ada khabar angin yang kurang menyenangkan pula pagi ni...

Semoga segera berakhir hendaknya semua ini...moga Malaysia kembali aman....amin.. (-__-)"

7 comments:

redza said...

xde nasi ratah lauk pon best jugak

asliner said...

alah kak..
makan lauk je..
tgk lauk pun dah sdp..hehe

Kakzakie said...

Tak apa mama boleh masak nasi. Kalau kakak dah macam ini pergi kerja bawa aje bekal ini semua. Sedap pun ye daripada beli...

Rinna said...

Rasa lapar plak tgk lau pauk nie.. :)

intanfirdaus247 said...

salam nabilah,,.sedapnya.....tambah2 lauk pauk yang sedap tu..memang lapor dibuatnya

Papa Mifz said...

rajin yer Nabilah pagi2 dah berperang eh...bagus2...

Noor Mariah said...

sedapnya..lagi2 sotong tu..lapar pulak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...