Saturday, April 27, 2013

CINTA JANGAN PERGI, SETENGAH MATI MERINDU


Hamboiii...panjangnya tajuk entri...huhu...

Eh...you all tengok tak cerita CINTA JANGAN PERGI di TV9 setiap Sabtu & Ahad Jam 8.30 malam..?

tak tengok...? tak leh geng la...
tengok...? yeah....high five dengan I..hehe ;-P

Cerita ni agak berhantu juga la sekarang ni...tak sabar nak tunggu next episode malam ni & esok..
Arahan Kabir Bahtia...pastinya jalan ceritanya superb...macam cerita Nur Kasih tu...pengambaran pun cantik...suka sangat lah... (^_^) 

Cinta dua penjuru....haha..ada ke cinta dua penjuru..?

Kalil lelaki yang Lia Suraya cintai meninggal dalam kemalangan...datang pula Hud yang sikapnya seakan-akan seperti Kalil buatkan Lia Suraya berperang dengan perasaannya sendiri..Hud datang menghulur cinta...dan akhirnya Lia menerima cinta itu...

Saat Lia mula menerima cinta Hud....Kalil muncul semula.....

Nah....ni la konfliknya....adaakah Kalil tak mati....sekiranya Kalil tak mati....mahu kah Lia kembali pada Kalil...macam mana pula dengan Hud...?

I harap.....Kalil benar-benar meninggal...kesian kat Hud....tengok muka dia pun..alahai..kesiannya dia...
boleh tak gitu...? huhu..
Takpe kita sama-sama nantikan penyudahan cerita ini yupp.. (^_^)

Ha...OST tuk cerita ni pun..sentiasa bermain-main dalam kepala..
So..hujung-hujung minggu ni...meh la kita layan sama-sama lagu ni yupp..
pilihan lagu yang sangat bertepatan dengan jalan cerita...

" saya suka...saya suka..!!!"

SETENGAH MATI MERINDU


Happy Weekend dear fwens..!!! (^_^)

10 comments:

dhiera said...

saya nak sangat tengok cerita ni tapi x berkesempatan sebab suami asyik concuer tv sorang2

hana hadi said...

alaa xtengok la plak..

ainz said...

nabilah mmg peminat drama no1,aknnn..hehe...sy tak berkesempatan nak tgk..takbleh nak hi5 ngan nabilah la ni.. ;p

pelakon pun sama..xpe..update fb status lepas tgk..sy baca je.. XD

mamawana said...

Assalam,

Tengok gak sekali sekala... sebab anak dara pun dah besar2... kurang skit feelingnya. Zaman cinta remaja dah berlalu.. kalu mama wat novel cam tu gak cinta pertama, halangan, pilihan, usaha ikhtiar, ujian then samada ada jodoh atau tidak tetap happy ending. Becos Allah is always there utk cinta hambanya yg beriman. hehehe...

asliner said...

kalau dah dekat kolej, tgk tb memang taklah..sebab tv tak berfungsi walaupun tv kat kolej nie lawa yang amat. hampeh betol.

tak dapat nak high 5 dengan akk..hihi

gadisBunga™ said...

tuh laa...dah sampai tahap ni memang harap kalil dah xde la. Sebab sedih wo. Kesian kat hud..

:: Cik Viva :: said...

Cite ni tak tengok sangat..tapi lagu dia bestt =)

Ati Masrif said...

salam,

ala..rugilah lupa nak tgk

ada juga baca tentang cerita tu

Leeya Hezlin said...

hye nabilah..sorry lama xberkunjung ke sini..
busy sikit sem2 akhir ni..
apa2 pun harap2 nabilah ceria2 selalu.. :)

pipoq said...

tak geng la..sbb sy tak tengok drama melayu sangat..hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...