Wednesday, May 08, 2013

KALI PERTAMA MENGUNDI



Sudah tiga hari berlalu, adakah kisah2 PRU13 sudah reda.....?
Biasalah...rumah dah siap..pahat masih berbunyi....

I tak mo cite pasal politik..cuma nak share gambar-gambar yang sempat I snap je..
maklumlah.. first-timer...sure lah excited sikit kan... (^_^)

meh la tengok gambar...
tempat I mengundi di Sekolah Si DD Didot..
my mom & my dad je mengundi dekat rumah nenek...

sesi pendaftaran....time ni...nak kata sesak...tak juga..sederhana..

suka dengan tag line SPR
"ANDA PENENTU MASA DEPAN NEGARA"

macam best lak jadi petugas SPR...macam mana nak mohon eh..?
orang kata..petugas SPR ni terdiri daripada orang-orang Gomen je eh...
dilantik dari jabatan-jabatan kerajaan..
orang bukan Gomen ni..tak boleh ke..? huhu....

lucky number 6... 

tak sure sebelah sana saluran berapa....

sabar menanti.....time ni panas terik...basah ketiak menunggu giliran..hehehe.. ;-P

skodeng aktiviti pengundi di Saluran 5

ini dia bilik mengundi...
pak polisi depan tu dari awal dok perhatikan je gelagat kami dua beradik...
mana tak nya..orang lain dok diam-diam beratur...yang kita ni..snap sana..snap sini..hehehehe...

selesai menjalankan kewajipan....Lillahi Ta'ala...

lepas selesai mengundi...kami berkumpul di rumah nenek...pakcik makcik I semua ada..
dok berdiskusi sekejap tentang 

"Kertas Undi terkena dakwat, adakah ianya akan dikira sebagai undi rosak?"

Lepas tu..kami pergi kenduri kawin dulu...isi perut...

kemudiannya....baru kami pergi  melawat kawasan mengundi...sebelah-sebelah Alor Gajah...Jasin..meriah...seronok tengok...mana dengan benderanya...bunyi hon daripada kereta..best..
cuma tak sempat nak snap-snap...ye la dalam kereta....gambo tak bape cantik... 

habis pusingan...singgah solat Zohor di Masjid Selat.

habis solat....sesi bergambar la pulak... (^_^)

ala..gelap la pula gambar ni....ke sengaja di gelapkan...la..la..la.... (^_^)V

lepas tu ke mana lagi....? masih teruskan sesi melawat kawasan area bandar pula la...
lepas tu cuci-cuci mata kat Jusco Bandaraya...tengok kasut...kot-kot ada yang berkenan di hati...

lastly....mengeteh di sini....

service tak bape ok lah kat Jusco ni...myb orang tengah ramai...
sabar je la menunggu... :)

nah.....ini lah cerita PRU13 untuk kali ini.... (^_^)

kepada pihak yang menang...selamat memikul tanggungjawab yang telah diberikan...sekiranya anda gagal...jawab lah di akhirat nanti...(^_^)V

7 comments:

pipoq said...

owh..kertas undi yang tercemar dengan sebarang kotoran akan dikira sebagai undi rosak..

Aliesha Kirana said...

heheehehe. sama la kita, pestime ngundi. heee. excited smcm.

Ct NoArizah Aris said...

Hehe..baguslah kamu lepas ngundi siap meronda lagi tgk kawasan.. ahkak ni dik sibuk duk kat dapur tlg abah ahkak masak mcm2 untuk kami yg balik ngundi ni.. rasa cam raya pun ada !

aque said...

huhuhu.. best.. kite tak amek gambo pon... huhuhu

Papa Mifz said...

pengalaman yang pasti berharga kan...:)

Kakzakie said...

Kakak dah tiga kali mengundi tau... dah tua mestilah kan:)

Leeya Hezlin said...

leeya tak balik pun mengundi hari tu..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...