Thursday, December 05, 2013

PANTAI TIMUR - PART 2


Hye....!!! Okey...kita sambung part 2 pulak yupp...

Part 1 cerita kat Terengganu kan...? Part 2 di Kelantan pulak.. 

Dalam pukul 12 tengahari...kami check in di Ridle Hotel..time tu hari Jumaat...so letak je bag, bawa baju persalinan dan terus homestay Mak Long & Pak Long duduk (ni mak ayah pengantin lelaki la...sepupu I )

Dengan berpandukan maps yang sepupu I bagi....on GPS....nah kami straight ke homestay tu tampa sesat mesat....huhuhu.....begitu jitu direction yang diberi...takde masuk lorong sana...lorong sini....

Sesampai je di sana, orang lelaki semua pergi solat Jumaat...yang perempuan gossiping kejap...solat Zuhur dan bersiap untuk majlis akad nikah..


Biasanya solat Jumaat habis pukul 2...entah kenapa kat sana pukul 2.30 petang baru habis....dikabarkan pengantin perempuan dah tunggu di Masjid....tampa sempat lunch....kami terus ke Tanah Merah..

Sampai di sana....tengok-tengok masjid kosong....rupanya pihak perempuan dah balik rumah, buat acara khatam Quran dulu....nah menunggu lah kami di masjid...dalam pukul 3.30 petang baru pihak perempuan datang.....majlis dimulakan..

Alhamdulillah...dengan sekali lafaz... Subhan & Jannah selamat menjadi suami isteri yang sah.

Lepas selesai akad nikah, kami pergi ke rumah pengantin...makan...lepas tu....masing-masing balik sebab dah petang...kami tak terus balik...my dad ajak singgah ke Pantai Cahaya Bulan..

I teringin nak makan ikan celup tepung yang ada kat Terengganu tu....asik tengok tv je kan...tapi memandangkan sampai Terengganu dah gelap...lupakan je la hasrat nak makan tu...and tak sangka di Kelantan pun ada....

Masa kat sini dalam pukul 6.30 petang...punya lah ramai orang....jammed ooo kat sini....
sepanjang jalan semua kedai jual yang sama...

my dad drop je kitaorang depan kedai ni...my dad pusing...nak berhenti tepi jalan memang tak boleh punya...mau bertalu-talu kena hon dek kereta-kereta lain nanti...

harga...? oklah...reasonable..seekor ikan RM 4.00..kalau fish ball..ball2 yang lain satu cucuk RM 2.00
Udang goreng RM 15.00

Udang tu ada 4 ekor and besar-besar...udang galah la kot....
for me..harga RM 15.00 tu...boleh diterima.. :) 

Sambil menunggu my dad pusing balik...kami posing-posing jap kat tepi pantai....
Kuat betul ombak kat sini.....

Langit pun semakin gelap...dan kami pun beransur pulang.....

Esoknya Majlis Persandingan pula.....nanti I sambung lagi eh....
Till then..buybyee for now.....take care... (^_^)V

5 comments:

NM03 said...

tunggu part two plak

Leeya Hezlin said...

leeya pun ada juga ke pantai cahaya bulan masa praktikal di kelantan dulu..

best la petang2 duduk situ..angin sepoi2 ja..hehe.. :)

oya said...

best2 berada di tepi pantai

Kakzakie said...

Oh... lamanya kakak tak masuk blog ini. Ingatkan dah merajuk:)

Alang-alang dah sampai sana apa lagi makanlah apa makanan yg jumpa ye..

JunAina said...

Akak kalau gi sana bab makan memang paling siyoookkk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...