Tuesday, December 31, 2013

SUKA DUKA 2013


Hari ni hari terakhir kita di tahun 2013....pantas betul kan masa berlalu....
Suka duka sepanjang 2013 akan ditinggalkan...



Melihat kejayaan kawan-kawan disepanjang tahun buatkan I tersenyum sendiri...
Ada yang dah bertunang..berkahwin...dapat baby...tambah baby..dah grad..dapat kerja...tukar kerja...keluar novel baru...novel di adaptasikan menjadi drama....business meletup-letup...dan macam-macam lagi lah...tahniah buat semua...

Pastinya kenangan manis tuk tahun 2013 tak akan dilupakan...dan kita semua akan bersedia untuk mencipta kenangan manis tahun 2014 pula..

Cerita I pula macam mana...? tahun 2013 agak lembab nak update blog kan...? so tidak banyak cerita...
Life I biasa-biasa aja....tak ada yang 'booom' macam kawan-kawan yang lain...

Bab kerja....



Alhamdulillah... I happy lah juga kerja di tempat baru ni...boleh dikatakan I lebih relax di sini...jarang stress walaupun kadang-kadang kerja menggunung tinggi...ada juga perkara yang tak best kat sini compare tempat kerja lama....tapi adatlah..takkan lah nak best semuanya ya tak..?

random pictures.... 
tu yang tinggi tu..dokumen tender...
I belajar macam mana nak guna machine credit card...
Sepit baju dijadikan paper clip... (^_^)

Celebrate Birthday Encik Boss.....
Ha...yang tu.....Boss Kecik...

Banyak perkara baru yang I belajar di sini...budaya kerja di tempat lama yang I rasakan sesuai...I bawa masuk ke sini...alhamdulillah...lebih bersistem..

Karenah boss.....biasa lah....dia juga manusia biasa ada kelebihan dan kekurangannya.... (^_^)

Bab Jodoh...


Kena carry forward lagi lah nampaknya.....Allah kata...'masih belum masanya' so belum lagi lah...manalah tahu...tahun depan ke...? ataupun mungkin tidak di dunia...di akhirat sana....Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat hamba-hamba Nya... kan...? (^_^)V

Status hati....
" Menjaga hati...jangan jatuh sebelum waktunya....." 

Ha....faham tak...?? 
I masih berjaga-jaga tuk beri hati ni pada orang....huhu...
I dah tak nak main-main dah...zaman eksperimentasi dah berakhir...umur pun makin bertambah...makin tua..bukan makin muda...


Apa yang I nampak...banyak halangan dari pelbagai aspek....sebab tu...I buat tak reti je....
Namun...kalau dah tertulis ini adalah takdir yang Allah dah tentukan...ini yang terbaik...pasti Allah akan mudahkan semuanya....kan...?
Apa yang mampu I buat.....terus menerus berdoa...jangan putus asa...jangan putus harap! stay positive..!! yeah....begitu lah caranya... 

Bab Azam yang asik dok di carry forward dari setahun ke setahun....

Azam apa tu...?
Azam nak kurus....hehheehe....

Ha.....ni yang nak cerita ni..
Ingat lagi tak projek diet?? Alhamdulillah......berjaya....dari status 'over weight' sekarang ni dah capai BMI yang normal.....alhamdulillah....alhamdulillah berkat kesungguhan....konsistansi...berjaya juga akhirnya...

meh I tunjukkan sikit....

errrr...ada nampak perbezaan tak dalam gambar ni...?
bab pipi tu masih ketara bambam kan...? huhuhu
ni pun masih jauh lagi perjalanan...banyak lagi 'kg' nak diturunkan..

I berjaya turunkan berat badan tanpa perlu keluarkan ratusan ringgit pada ubat-ubat kurus atau ke slimming center..

hanya dengan diet dan workout....alhamdulillah ianya berhasil...
nak tahu lebih lanjut pasal diet ni...?
tunggu tahun depan I cerita...boleh...? ;)

Okey....itu sahajalah cerita I tuk akhir tahun ini..
Untuk kawan-kawan semua.....SELAMAT TAHUN BARU 2014..
Moga tahun baru ini lebih baik dari tahun sebelumnya.... (^_^)

5 comments:

attyfir said...

selamat tahun baru nabila.
beza betul turunnya tu .
brp kg turun ..tahniah ..
kty kena kuatkan azam gak nie.

YanaUjang said...

happy new year yunk!

err mcm 1st time je tgk gbr nabila dlm blog..cute!! amalkan atkins diet eh?? terbaekkk!! ^_^

affe said...

Salam tahun baru nabilah...
Eh nabilah wat DA gak ek? Alhamdulillah memang DA ni berkesan kan? bang fen buat dari 26/8 smpi hari ni...
Syukur dpt turunkan 98kg kepada 81kg...hanya dgn Atkins...
Sorry lama bang fen menyepi dlm dunia blog sb mencari rentak utk menjadi lebih sihat dan slim..hehehe

munna said...

Selamat tahun baru buat nabila... Mmg ketara nampak perubahannya tu

gadisBunga™ said...

tahniah awak berjaya kurus!!! kite masih fail lagi bab kurus mengurus ni. selera besar sangat. hahaha!

bab jodoh tu takyah la risau...Allah has already planned the best for u and for us. insyaAllah..alhamdullah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...