Thursday, October 09, 2014

AIDILADHA 1435H

Assalammualaikum.... (^_^)

Apa kabar kawan-kawan semua..sihat?
Hari ni baru terhegeh-hegeh nak cerita pasal hari raya qurban yang lepas..

Biasalah...alasan biasa... "membusy" dengan kerja-kerja utama.. (^_^)

Well...Hari Raya Qurban jatuh pada 5 Oktober 2014 kan...? sama pula tarikh birthday my mom..

So..my mom ambil kesempatan tuk buat Qurban sekaligus buat sedikit tahlil doa selamat & kesyukuran di rumah. 

Tak jemput ramai..cuma adik beradik belah my mom & my dad...ha...itu pun dah penuh rumah..

Sampai jiran ingatkan I bertunang pada hari itu...adeh...tak sabar sangat eh tunggu majlis walimatulurus I..? huhu...

Sabar lah eh...doa-doakan lah moga mudah jodohnya... (^_^)

Jom cuci mata layan gambar..meh... (^_^)

Bergambar lepas balik dari sembahyang raya...

Sila abaikan background yang serabut kat belakang tu..
Tah bila la kontraktor tu nak angkat barang-barang ni...huh...

Dalam pukul 10...gerak balik ke masjid tuk qurban..


Lepas tu..? balik rumah tuk majlis tahlil pula..

Saudaramara dah mula datang...

Tak lama lepas tu... Pak Seman merangkap tukang masak sampai dengan lauk-lauknya..
Yupp..tuk kenduri ni..kami tak masak... order je..

Tapi juadah pagi raya...masak...kalau yang jadi kawan I di facebook..akan nampak I tayang gambar rendang daging cili padi kat situ...huhu.. (^_^)

Gambar yang ni...saudaramara belah my mom..

yang ni semua abang-abang my dad...kecuali yang berbaju kelabu duduk tepi pintu tu..
Itu Pak Itam...adik my dad..

Pak Ngah yang berbaju Pink bersongkok hitam tu yang bacakan doa tuk majlis ni..

Orang dapur...heeee.... (^_^)

Tok Na & Nenek
Alhamdulillah..mereka berdua masih sihat lagi...

Alhamdulillah...semua cukup makan..sampai makanan berlebih-lebih...puas sudah diagih-agaihkan sesama saudara & jiran-jiran...masih juga banyak...Subahannallah...murah betul rezeki..

Dan ini lah pengakhirannya...
Jadi tuan rumah....begini lah...huhuuh..

Malam tu mengadap periuk belanga yang perlu dicuci..


Mujur lah tak banyak sangat...pinggan makan/cawan semua dah siap dicuci..

Kami semua dah terbiasa...lepas makan cuci pinggan sendiri...so..tiada masalah bab pinggan..
Alhamdulillah...sekali lagi Allah mudahkan urusan kami.. (^_^)

Tapi bab cuci periuk ni sakit pinggang juga lah...penatnya sampai esok tak habis lagi..mujur masih cuti.. 

Hmm...itu sajalah cerita tuk kali ini...nanti kita cerita lagi... (^_^)

2 comments:

Kakzakie said...

Apa yg seronok kalau buat kenduri hari raya macam inilah. Ramai saudar-mara dpt hadirkan diri. Apa lagi kalau nenek/atok turut ada mesti anak-cucu-cicit semua kena datang hormat..

Meriah sangat itu yg org ingat majlis bertunang:)

Ct NoArizah Aris said...

Cantik umah nabila..besar.. keluarga pun besar buat majlis kecik terus jd meriahkan.

Akak pun kurangkan sukatan susu anlene tu kalau ikut sukatan betul mmg terasa manisnya...nntilah habis yg ni nak cuba susu kambing lak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...