Tuesday, October 28, 2014

MASJID CINA KRUBONG MELAKA

Assalammualaikum.... (^_^)

Selamat tahun baru hijrah...

Well...entri yang lepas I ada tunjuk gambar sebuah masjid kan...? ha...hari ni nak cerita pasal Masjid Cina di Krubong Melaka.


Entrance Masjid Cina Krubong Melaka

Masjid ni baru sahaja siap dibina dalam tahun ni juga..

Kedudukan masjid ni agak tersorok sedikit...terletak di belakang Stadium Hang Jebat Melaka. Baru sahaja habis berlangsung Karnival Jom Heboh kat sana semalam..


Ini lah masjidnya....
sorry gambar tak cantik...snap dari fon je...lagi pun time ni tengah berjerebu...tu yang malap..mendung je...


cantik tak...? 
bukan hanya di Kelantan sahaja yang ada masjid macam ni...sekarang ni di Melaka juga ada...

feeling macam berada dalam drama cina lak..hehehehe..
kawasan tenang dan mendamaikan..ditambah pula dengan keadaan cuaca yang kelam..macam berada dalam cuaca yang sejuk...padahal panas gak ni...jerebu punya hal...



waktu ni dalam pukul 10 lebih gitu....tu yang lengang je kawasan ni...
sempat juga la tahyatul masjid + dhuha se'round..

sumbangan untuk saham akhirat... (^_^)


ha..bertambah satu lagi tempat menarik yang perlu you all kunjungi bila tiba di Melaka tau..



Okey lah.....sampai sini dulu...nanti I cerita lagi...
take care dear fwens.... (^_^)


p/s: Hujung minggu ni (Jumaat & Sabtu) I cuti....keluar dari Melaka...wehhuuuu....seronoknya...ke mana? nanti la I cerita....heee... (^_^)V

1 comment:

Kakzakie said...

Pada kakak kira termasuk dlm katergori unik jugalah masjid ni sebab ianya baru dibina tapi punya ciri-ciri lama...

Cantik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...