Tuesday, October 21, 2014

MERAIKAN TETAMU DARI INDONESIA

Assalammualaikum.... (^_^)

Well..hujung minggu yang lepas..masa I padat sangat...sampai semalam pergi kerja rasa lemau je...
sebab apa?

Ha...sama sepertimana tajuk di atas, kami ada tetamu dari Indonesia..kawan Adin..kenal masa dia terlibat dengan program pertukaran pelajar di Jogja.. Resty namanya..

Kebetulan dia pun ada program di UM minggu lepas, lepas habis program tu yang dia turun Melaka tuk jumpa dengan Adin...kami sangat mengalu-alukan kedatangan dia...

Banyak gambar dalam camera...tak transfer lagi...so tengok yang ada dalam fon je la dulu eh... :)

Ha...nampak mana Dik Resty nya?

Sesampai je dia ke Melaka...bawa balik rumah sekejap..kemudian keluar kembali bawa dia makan ikan bakar di sini..
Medan Ikan Bakar Serkam Pantai...tempat ni lagi best dari Umbai, Crystal Bay mahupun Alai...


Sabar menanti makanan sampai... oder Ikan Jenahak Masak Tiga Rasa, Udang Butter, Pari Bakar & Sotong Goreng Tepung dan tak lupa juga Nasi Lemak..


Sotong Goreng Tepung & Nasi Lemak tak sampai lagi...
Lepas sampai tak dan dah nak snap gambar bagai.....terus seranggg!!! heeee...buruk betul perangai... :-P


Gendang gendut tali kecapi...kenyang perut suka hati...
suka la sangat....yang kena drive pergi balik pun suka sangat bila tengok semua orang sedap tidur...kita je berjaga..dengan mengadap jalan sesak lagi...

Time ni hampir jam 12 malam...kereta bersusun di Bandar Hilir...phewww....
Sebab tu kami ni tak berapa suka turun bandar time hujung minggu....masa banyak dihabiskan dalam kereta je...huhu...

Esoknya...kami pusing Bandar Hilir sekali lagi...tapi pagi lagi dah keluar...kalau tak payah nak jumpa parking...orang kalau first time datang Melaka kalau tak ke Kota A'famosa tak sah...yer tak...? ha...cerita tu...I cerita lain kali yupp... :)


p/s: Lemau sungguh rasa semalam...sudahnya lepas Isyak...I terjun atas katil...baru pagi ni rasa fresh..huhu..

3 comments:

Kakzakie said...

Mesti gembira dan sgt rasa dihargai tetamu yg diraikan. Dtg sesekali dpt menikmati keenakan masakan tempat kita dan melihat negeri bersejarah depan mata..

Leeya Hezlin said...

Seronoknya jalan2 dengan tetamu..
Lagi2 dari negara lain.. ;)

Ct NoArizah Aris said...

Serkam pantai ??....ermm leh masuk dlm list jln2 cari makan akak nanti ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...