Thursday, October 02, 2014

PERMOHONAN KEMASUKAN SBP 2015

Assalammualaikum.... (^_^)

Tahu tak SBP tu apa? 
SBP tu singkatan kepada Sekolah Berasrama Penuh..

Bagi yang ada anak/adik yang baru sahaja menduduki peperiksaan UPSR, yang berhajat untuk hantar anak-anak ke sekolah berasrama penuh dah boleh mula memohon secara online..

Untuk Permohonan ke Sekolah Kawalan

Sekolah Kawalan tu apa? Sekolah Menengah Agama, Sekolah Agaman Bantuan Kerajaan, Sekolah Khas dan lain-lain lagi.

Cara memohon.. sila lawati laman web ini 



Web ni agak mencabar kesabaran sedikit...so...sila banyakkan bersabar...kalau buka waktu tengah malam okey..laju... (^_^)

Bagi yang belum mohon..cepat mohon..tarikh tutup 7 Oktober 2014 ni..

Untuk Permohonan SBP

Ha...dah bagi tahu kan SBP tu apa...? cepat-cepat pergi ke sini..



terus ke bahagian yang I bulatkan tu....

masukkan no giliran...dan isi la apa yang patut...
lepas tu....jangan lupa print... (^_^)


Ni Si DD Didott punya...

Encik Boss pun minta tolong buatkan untuk anak dia..dia macam tak cukup maklumat tentang ni...sebab tu I terpanggil untuk sharekan di sini..

Harapnya dapat lah membantu...(^_^)
Kalau bukan anak/adik sendiri...anak saudara mara yang terlibat...boleh juga dipanjang-panjangkan...

Kepada adik-adik yang dah memohon...GOOD LUCK!!! 

Doakan DD juga ya...moga dia terpilih masuk ke sekolah pilihan dia..
Terima kasih... (^_^)


p/s: Tregedi Oktober.....harga minyak naik lagi...Yeay....!!!!suka sangat (sila baca dengan nada sarcastic) huhu.. (-__-)"

4 comments:

Kakzakie said...

Beratus ribu yang memohon ni pastinya. Moga DD menjadi salah satu calon yg berjaya ke sekolah pilihannya.

munna said...

Insyaallah Ada rezeki buat DD nanti.....

Abok Lan said...

Tumpang tanya.. lepas isi dan print, apa langkah seterusnya? T. kasih..

Zafira Nabilah said...

@abok lan
Lepas print..hantar ke cikgu..cikgu akn uruskn selanjutnya :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...