Friday, November 28, 2014

LAST DAY

Assalammualaikum..... (^_^)

My last day here.....huhu...
Tak jangka secepat ini...

Alhamdulillah..dapat offer yang lebih baik...tapi..humpph....
Biasalah...perasaan sayang tu...tak boleh nak elak...



Kerja di sini sebenarnya seronok...lagi seronok dari tempat lama...
Hubungan antara boss & staff rapat...macam family..

Bab solat...jujur I katakan kat sini...semua staff tak tinggal solat..sebab boss memang beratkan hal ni..

Bila time makan...semua makan sama-sama...makan makanan yang sama...waktu yang sama...
Bila I cerita yang boss sediakan makan untuk tengahari...ramai yang terkejut...agak asing dipendengaran mungkin...tapi itu la hakikatnya...

Bila hari raya....wajib ke rumah boss...kalau tak datang dia akan tanya....
Boss yang pemurah...banyak memberi... dari segi kebajikan pekerja...memang no 1.

Tapi bila boss marah...faham-faham sendiri la...hehehe... :-P
Marah pun sekejap je...lepas tu dah ok..macam tak ada apa-apa...

Work pressure..? Alah...biasa lah tu...di mana-mana ada pressure nya...terpulang pada diri kita untuk tanganinya...betul tak...?

Kalau semuanya best...kenapa perlu pergi...??


Dek kerana kos hidup yang semakin tinggi....dapat tawaran yang lebih baik... so... I pilih sekali lagi untuk berhijrah...moga ini pilihan yang terbaik...mana lah tahu...tempat baru ni lagi best dari tempat sekarang...yer tak...? mudah-mudahan... 

Moga I lebih success di tempat baru... pasal blog...? I tak tahu lagi keadaannya...kalau ada kesempatan nanti...adalah updatenya.. (^_^)V



p/s: nak cari tisu jap....huhuuhuh....

4 comments:

Kakzakie said...

Kalau yg ditinggalkan adalah mereka yg baik-baik kakak pasti tisu sekotak pun tak cukup nak tampung airmata...

Dhiera nadhirah said...

beruntung dapat majikan macam tu. mesti sedih sangat nk berpindah. tapi kalau disebabkan kos sara hidup sekarang, ramai antara kita yang tidak ada pilihan

redza said...

selamat bertugas di tempat baru

Leeya Hezlin said...

Semoga lebih berjaya di tempat baru..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...